Відбулись VІ Щорічні Рішельєвські академічні читання у м. Києві

26 вересня 2014 року за участі міжнародних експертів та фахівців у м. Києві відбулись VІ Щорічні Рішельєвські академічні читання на тему: «Європейські орієнтири реформування публічної служби в Україні». Захід організовано Національним агентством України з питань державної служби, Національною академією державного управління при Президентові України, Асоціацією міст України, за участі та сприяння проекту Twinning для Нацдержслужби України - «Підтримка розвитку державної служби в Україні» та Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Метою VІ Щорічних Рішельєвських академічних читань полягала у представлені проекту нової редакції Закону України «Про державну службу». Під час роботи у секціях учасники Читань мали змогу обговорити нормативно-правове забезпечення реформування державної служби, розглянути український та міжнародний досвід реалізації антикорупційної політики держави в контексті відновлення довіри до влади, а також питання щодо удосконалення системи підвищення рівня професійної компетентності в умовах реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.

Учасників заходу привітали: Володимир Гройсман –  Віце-прем'єр-міністр
України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Дмитро Шимків – заступник Глави Адміністрації Президента України, Кшиштоф Квятковський – Президент Рахункової палати Республіки Польща, Юрій Ковбасюк – президент Національної академії державного управління при Президентові України.

Відкрив захід Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко. У своїй промові, Голова наголосив на важливості проведення даного заходу, а також презентував концепцію реформування державної служби з урахуванням  європейського досвіду, розроблену спільно українськими та міжнародними фахівцями. 

У роботі Рішельєвських читань взяли участь представники Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Апарату Верховної Ради України, посольств країн-членів ЄС, керівники кадрових служб центральних органів виконавчої влади, представники органів місцевого самоврядування, вищих навчальних закладів, міжнародних організацій та інститутів громадянського суспільства.

 

Довідково: Нова редакція Закону України «Про державну службу» була розроблена Нацдержслужбою України із залученням фахівців з міжнародних та вітчизняних організацій, наукових установ і навчальних закладів, зокрема експертів Центру політико-правових реформ та програми Twinning «Підтримка розвитку державної служби в Україні». Принциповими новаціями нової редакції Закону є розмежування політичних та адміністративних посад та врегулювання статусу державного службовця, виключно конкурсні процедури добору на державну службу та гарантування рівного доступу до державної служби, поєднання системи винагород з оцінкою роботи та об’єктивні підстави просування по службі, посилення персональної відповідальності за виконання обов’язків та створення умов прозорої діяльності органів державної влади.

Фотогалерея - VI Рішельєвські академічні читання

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини