Відбулась 11 Асамблея Громадської ліги Україна-НАТО

2 липня 2015 року у приміщенні Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ України відбулась11 Асамблея Громадської ліги Україна-НАТО на тему: «Україна та НАТО: спільна протидія гібридній війні». Захід організовано за підтримки Центру інформації та документації в Україні.

Метою цьогорічного заходу є посилення стратегічної єдності Організації Північноатлантичного договору та євроатлантичних спільнот, спрямованої на встановлення принципів міжнародного права, досягнення демократичної цілісності і єдності України та Європи в цілому.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся заступник голови місії, радник-посланник Посольства Литовської Республіки в Україні, Контактного Посольства НАТО в Україні Гвідас Керушаускас, який підкреслив важливість проведення зазначеного заходу та зауважив, що в умовах боротьби України за встановлення її фундаментальних принципів та свобод необхідно зосередити увагу на питанні посилення співробітництва з НАТО, забезпечити проведення реформ сектору безпеки і оборони.

У свою чергу, голова Громадської ліги Україна-НАТО Сергій Джердж висловив подяку усім присутнім за активну участь у заходах Громадської ліги Україна-НАТО впродовж 10 років. У своїй промові Сергій Джердж зазначив: «Асамблея громадської ліги Україна-НАТО є своєрідною платформою для обговорення пріоритетних державних питань та підґрунтям для взаємодії 3 суб’єктів: громадськості, держави та НАТО».

У вступному слові заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов підкреслив, що необхідною передумовою відстоювання європейських цінностей та демократичних свобод, забезпечення ефективної протидії усім викликам та загрозам гібридної війни на сході України є посилення євроатлантичної інтеграції України шляхом проведення комплексних загальнодержавних реформ. Разом з тим, було зазначено, що в рамках реалізації Річної національної програми співробітництва України з НАТО передбачено впровадження низки програм та курсів, спрямованих на підвищення обороноздатності нашої держави.

У ході цьогорічної Асамблеї було розглянуто євроатлантичні прагнення України після Революції гідності, визначено роль громадянського суспільства у протидії інформаційній війні та пропаганді, а також обговорено питання розвитку взаємовідносин України та НАТО у новій євроатлантичній безпековій архітектурі шляхом залучення української громади.

У заході також взяли участь заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко,перший заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України Богдан Червак,д.е.н., професор, директор Інституту трансформації суспільства, заступник голови Громадської ліги Україна-НАТО Олег Соскін, д.п.н., професор Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, директор Інституту зовнішньої політики при Дипломатичній академії МЗС України Григорій Перепелиця, голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Світлана Заліщук, а також українські експерти, політики, державні та громадські діячі, представники органів державної влади, вищих навчальних закладів та наукових установ.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Інна Бєлобратова.

Довідково:

Громадське об’єднання “Громадська Ліга Україна-НАТО” було засновано 26 вересня 2003 року. Ліга є всеукраїнською спілкою громадських організацій, що поділяють євроатлантичні цінності, підтримують курс на набуття Україною повноцінного членства в НАТО та мають намір своєю діяльністю сприяти виконанню Плану дій Україна-НАТО. Громадська Ліга Україна-НАТО є добровільним об’єднанням та формою співпраці громадських організацій України, що будує свої взаємовідносини з державними органами та установами, залученими до реалізації євроатлантичного курсу України, на партнерських засадах та принципах взаємодопомоги у досягненні спільних цілей.

Перша Всеукраїнська Асамблея громадських організацій “Україна – в НАТО: діємо разом ” відбулась 20 жовтня 2003 року.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини