Відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning для Державного космічного агентства України

14 липня 2015 року у приміщенні Державного космічного агентства України відбулося сьоме засідання наглядової ради проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності ДКА України щодо реалізації європейських космічних програм у сфері супутникової навігації (EGNOS/Galileo) та дистанційного зондування Землі (GMES)», який впроваджується спільно із Національним інститутом аерокосмічних технологій (INTA) Королівства Іспанія.

Метою проекту є підтримка ДКА України в частині ефективної участі у європейських космічних програмах, насамперед у сфері супутникової навігації (Galileo), дистанційного зондування Землі (GMES) та «Горизонт 2020».

Керівник проекту від України Сергій Капштик поінформував, що триває погодження проектів законів України про державне регулювання у сфері супутникової навігації та у сфері дистанційного зондування Землі аерокосмічними установами, розроблених з урахуванням досвіду та знань європейських експертів, отриманих в процесі реалізації проекту Twinning.

Керівник проекту від Королівства Іспанія Мануель Мулеро Валенсуела високо оцінив результати реалізації та напрацювань проекту. Постійний радник проекту Кармен Родрігез підвела підсумки роботи протягом сьомого звітного періоду по кожному із компонентів проекту Twinning та окреслила основні завдання на наступні три місяці. Експерт проекту від Королівства Іспанія Карлос Тамаріт констатував, що після закінчення проекту Україна отримає найбільш досконале та сучасне законодавство у космічній сфері. 

Учасники засідання узгодили дату проведення наступного засідання наглядової ради проекту, а також обговорили концепцію та дату проведення медіа заходу з метою висвітлення основних напрацювань та досягнень проекту.

Участь у заході взяли заступник керівника проекту Хосе Мануель Горостьяга Угальде, проектний офіцер управління економічного розвитку Беатріс Севійя Бенко, партнер постійного радника проекту Микола Демиденко, керівник третього відділу програм допомоги «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» Вальтер Треттон та координатор проекту від Представництва ЄС в Україні Світлана Дідківська та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла заступник директора Адміністративного офісу програми Twinning начальник відділу управління проектами Оксана Іщук.

Довідково:

З 2005 рокувідповідно до Указу Президента Українивід 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментівTwinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини