Засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної служби статистики України

10 вересня 2015 року у приміщенні Держстату відбулося шосте засідання наглядової ради проекту Twinning «Сприяння процесам удосконалення Державної служби статистики України з метою покращення її потенціалу та продукції», який впроваджується спільно зі Статистичною службою Данії та Національним інститутом статистики і економічних досліджень Франції.

Проект спрямований на запровадження статистичних методів та стандартів ЄС в Україні щодо збору, обробки та поширення статистичної інформації. Крім того, в рамках проекту європейські експерти нададуть підтримку у вдосконаленні виробництва статистичних даних і підвищенні кваліфікації фахівців Держстату.

Керівник Проекту відкраїни-бенефіціара Наталія Власенко, відкриваючи засідання, розповіла про навчальний візит до Статистичної служби Литви, який посприяв ДССУ у розробці методологій впровадження  вибіркових обстежень, а також повідомила про заплановані заходи на наступний звітний період.

Координатор проекту від Представництва Європейського Союзу в Україні Філіп Бертран розповів про заплановані заходи з підготовки специфікацій для майбутнього тендеру щодо веб-порталу.

Учасники засідання обговорили стан досягнення запланованих результатів проекту та результати місій експертів, які відбулися протягом  лютого-травня 2015 року. Крім того, погодили орієнтовні дати проведення конференції з нагоди закриття проекту.

У заході взяли участь постійний радник проекту Ірина Бернштайн, керівник проекту від Королівства Данія Йеспер Елемозе Йенсен, молодший керівник проекту від країни-члена ЄС, INSEE  Франції Домінік Франкоз.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору проектів у сфері адміністративної реформи, Sigma  та CIB Вікторія Назаренко.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належноїкоординації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини