Офіційне відкриття проекту Twinning для Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

14 березня 2016 року у приміщенні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП) відбулася конференція з нагоди офіційного відкриття проекту Twinning «Зміцнення технічного потенціалу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, в процесі реформи ринку електроенергії».

Проект впроваджується НКРЕКП спільно із Офісом регулювання мережевих галузей Словацької Республіки з метою посилення спроможності НКРЕКП та сприяння проведенню реформ на ринку електроенергії відповідно до міжнародних стандартів.

Із вступним словом захід відкрив, Голова Комісії Дмитро Вовк, який підкреслив важливість реалізації проекту Twinning не лише для НКРЕКП, але й країни в цілому. Крім того, Голова Комісії коротко окреслив короткострокові пріоритети діяльності, які спрямовані на досягнення обов’язкових результатів проекту Twinning, зокрема ефективна та успішна імплементація Закону України «Про засади функціонування ринку електричної енергії України» і підзаконних нормативно-правових актів.

Від Представництва ЄС в Україні учасників конференції привітав Посол ЄС в Україні, Голова Представництва ЄС в Україні Й. В. Ян Томбінський та Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Й. В. Юрай Сівачек, які висловили готовність з боку європейської сторони до всебічної підтримки реалізації проекту та подальшої співпраці у процесі реформування ринку електроенергії.

У конференції з нагоди відкриття проекту Twinning також взяли участь представники органів державної влади України, Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної   політики та ядерної безпеки, міжнародних організацій та іноземні експерти.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла заступник начальника відділу управління проектами, Василько Юлія. 

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року №1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини