Відбулося засідання Науково-експертної ради з питань державного управління та розвитку державної служби

30 серпня 2016 року відбулося засідання Науково-експертної ради з питань державного управління та розвитку державної служби.

У вступному слові Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко наголосив, що однією з ключових реформ, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Стратегією сталого розвитку «Україна – 2020» та Програмою діяльності Кабінету Міністрів України є реформа державної служби. Реалізація зазначеної реформи значною мірою залежить від професіоналізму державних службовців, тож підвищення рівня їх професійної компетентності є пріоритетним. Разом з тим Костянтин Ващенко поінформував присутніх про ухвалення Урядом нового Порядку організації і проведення тренінгів для вищого корпусу державної служби, та зазначив про важливість розгляду Науково-експертною радою з питань державного управління та розвитку державної служби змісту тренінгових програм для державних службовців.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець поінформувала присутніх про організацію та проведення у 2016 році навчання державних службовців за тренінговими програмами.

Працівники Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу презентували тренінгові програми «Ефективне державне управління: новації законодавства України», «Сучасне лідерство: новий підхід до державного управління» для державних службовців, які займають посади державної служби категорії «А», «Європейська та євроатлантична інтеграція».

За результатами обговорення, з урахуванням пріоритетних напрямів державної політики та наданих пропозицій, члени Науково-експертної ради ухвалили рішення рекомендувати затвердити тренінгові програми «Ефективне державне управління: новації законодавства України», «Сучасне лідерство: новий підхід до державного управління», «Європейська та євроатлантична інтеграція».

У засіданні Науково-експертної ради з питань державного управління та розвитку державної служби взяли участь представники Нацдержслужби, Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та вищих навчальних закладів.

 

Довідково:

Науково-експертна рада утворена при Нацдержслужбі з метою забезпечення належного рівня підготовки і роз’яснення соціально-економічних реформ, визначення пріоритетних напрямів наукових досліджень у сфері державного управління та державної служби (Наказ Нацдержслужби від 15.09.2011 року № 12 «Про створення Науково-експертної ради з питань державного управління та розвитку державної служби»). До основних завдань і функцій Науково-експертної ради належить розгляд та рекомендація Нацдержслужбі до затвердження програм підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, замовником якого є Нацдержслужба.

Відповідно до  Постанови Кабінету Міністрів України від 7 липня 2010 року № 564 тренінги для держаних службовців, зокрема вищого корпусу державної служби, організовує і проводить Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського  Союзу в межах компетенції.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини