Офіційне відкриття проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

27 вересня 2016 року в приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулась урочиста конференція з нагоди офіційного відкриття проекту Twinning «Підтримка у підвищенні безпеки перевезення небезпечних вантажів мультимодальним транспортом».

Проект впроваджується спільно з Міністерством громадських робіт та транспорту (Королівство Іспанія), Міністерством навколишнього середовища, енергетики та моря (Французька Республіка) та Генеральним інспекторатом дорожнього транспорту (Республіка Польща).

Метою проекту є покращення мультимодальної системи перевезень небезпечних вантажів автомобільним, залізничним, морським та річковим транспортом в Україні, а також вдосконалення мультимодального сполучення відповідно до загальноєвропейських норм та стандартів.

Захід відкрив Голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк. У вступній промові Голова висловив подякував присутнім за надану підтримку у впровадженні проекту Twinning, що сприятиме посиленню спроможності Міністерства інфраструктури України у формуванні державної політики з транспортизації, реалізації та контролю вимог щодо перевезення небезпечних вантажів автомобільним, залізничним, морським та річковим транспортом відповідно до європейських норм та стандартів.

Із вітальними промовами виступили Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне, Голова підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху комітету Верховної Ради з питань транспорту Ігор Діденко, а також керівник відділу Програм зовнішньої допомоги «Енергетика, транспорт, навколишнє середовище» Представництва Європейського Союзу в Україні Йоганнес Баур.

У ході конференції керівник проекту з боку Королівства Іспанія, Голова підрозділу з питань інспекційного нагляду за наземним транспортом Міністерства громадських робіт та транспорту
Луіс Мартінес Хіменес, молодший керівник проекту від Республіки Польща, виконуючий обов`язки заступника Генерального інспектора дорожнього транспорту Міхал Пєшхала, а також молодший керівник проекту з боку Французької Республіки, Голова місії з питань перевезення небезпечних вантажів Міністерства навколишнього середовища, енергетики та моря Клод Пфовадель представили основні завдання та функції інституцій країн-членів ЄС, залучених до впровадження проекту, та визначили подальші кроки його реалізації.

Постійний радник проекту Twinning, Директор Бюро інспекційного нагляду Генерального інспекторату дорожнього транспорту Міхал Жемєнєвські визначив основну мету, завдання, компоненти та очікувані результати згаданого проекту.

У засіданні взяли участь  координатор проектів у сфері транспорту Представництва Європейського Союзу Світлана Дідківська, менеджер проекту зі сторони Представництва Європейського Союзу в Україні Теодора Андрєєва, Генеральний директор з питань наземного транспорту Міністерства громадських робіт та транспорту Королівства Іспанія Хоакін дель Мораль Сальцедо, представники Міністерства інфраструктури України та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини