ДЕСЯТА ЩОРІЧНА РЕГІОНАЛЬНА КОНФЕРЕНЦІЯ З ПИТАНЬ ІНСТИТУЦІЙНОЇ РОЗБУДОВИ

17-18 листопада 2016 року у Національному агентстві України з питань державної служби (далі – Нацдержслужба) проходила Десята щорічна регіональна конференція з питань інституційної розбудови (далі – Конференція). Захід організовано за підтримки Робочої групи «Реформування державного управління» тематичної платформи № 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» у рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство» спільно із Нацдержслужбою та Адміністративним офісом програми Twinning.

Метою конференції було обговорення інституціональних і правових засад ефективного використання інструментів Twinning, TAIEX та програми SIGMA, удосконалення системи державного управління та реалізації реформи державної служби в країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство»

Зі вступними промовами виступили Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко, керівник Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Ігор Жовква, заступник Міністра Кабінету Міністрів України Володимир Федорчук, керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва Європейського Союзу в Україні Мартін Клауке та Президент Національної академії державного управління при Президентові України Василь Куйбіда.

У вітальному слові Голова Нацдержслужби привітав учасників з нагоди відкриття Конференції і наголосив на необхідності та важливості подальшої тісної співпраці в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство», з метою забезпечення сталого розвитку наших країн в контексті сучасних світових процесів.

У рамках роботи панельних дискусій учасники конференції обговорили ключові аспекти міжнародного співробітництва, зокрема досвід залучення та використань інструментів інституціональної розбудови Twinning, TAIEX і програми SIGMA, а також розглянули актуальні питання реформування державного управління в  країнах-членах ЄС та країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство».

У конференції взяли участь представники Представництва Європейського Союзу в Україні, посольств країн-членів ЄС, країн ініціативи ЄС «Східне партнерство», представники органів державної влади, інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій, постійні радники діючих проектів Twinning в Україні та науковці.

 

Довідково: щорічні конференції з питань інституційної розбудови, які були ініційовані у
2007 році Національним агентством України з питань державної служби/ Адміністративним офісом програми Twinning в Україні, стали традиційною формою професійного обговорення ключових аспектів інституційних реформ у країнах-учасницях Європейської ініціативи «Східне партнерство». Конференція об’єднує експертів та державних службовців Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України.

ФОТО ГАЛЕРЕЯ

ФОТО АРХІВ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини