Відбувся перший етап інформаційно-ознайомчого курсу з євроатлантичної інтеграції для представників органів державної влади, що опікуються проблематикою НАТО

з 21 по 23 лютого в Дипломатичній академії при МЗС України відбувся перший етап Інформаційно-ознайомчого курсу з євроатлантичної інтеграції спрямований на підвищення рівня обізнаності держслужбовців щодо основних питань діяльності НАТО та державної політики євроатлантичної інтеграції України.

У відкритті курсу взяли участь Іванна Климпуш-Цинцадзе – віце-прем’єр-міністр із питань європейської і євроатлантичної інтеграції України, Вадим Пристайко – заступник Міністра закордонних справ України, Александер Вінніков – Глава Представництва НАТО в Україні та Ове Уруп-Медсен – менеджер Програми професійної підготовки Україна-НАТО.

У вітальній промові Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на необхідності створення сильної команди однодумців, небайдужих людей, які змінюватимуть країну на принципах демократії, верховенства права і наближатимуть її до НАТО.

До участі в курсі залучені працівники органів державної влади відповідальні за співробітництво з НАТО, зокрема, у рамках річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО, Трастових фондів на підтримку України та інших практичних програм і проектів Організації Північноатлантичного договору.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь в заході взяв головний консультант відділу проектів інформатизації та програмно-технічного забезпечення Сергій Кух.

 Довідково: курс складатиметься з дев’яти модулів, які включатимуть, зокрема, теми демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони, оборонного та бюджетного планування, гендерної рівності, кризового менеджменту та захисту критичної інфраструктури, стратегічних комунікацій, правових аспектів співробітництва України з НАТО. Такі модулі проводитимуться щомісяця протягом року.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини