Відбулося третє засідання наглядової ради проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

21 червня 2017 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулося третє засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Міністерства інфраструктури України у створенні умов для впровадження європейської моделі ринку послуг залізничного транспорту в Україні».

Проект впроваджується спільно з Міністерством транспорту Іспанії, Міжнародною та Іберо-американською фундацією для адміністрування та державної політики (FIIAPP), а також Міністерством транспорту і зв`язку Литви.

Впровадження проекту передбачає підвищення ефективності державного управління в умовах реформування залізничного транспорту і розвитку конкуренції відповідно до положень законодавства ЄС.

Учасників засідання привітала керівник проекту від Королівства Іспанія  Матільде Фернандез Бальбін, яка висловила подяку присутнім за співпрацю, що є необхідною передумовою успішної імплементації проекту. Крім того, було представлено квартальний звіт проекту, а також реалізовані заходи за усіма компонентами.

Молодший керівник проекту від Республіки Литва Робертас Серенас висловив подяку усім сторонам, залученим до впровадження проекту Twinning та окреслив плани на наступний звітний період, зосередивши увагу на навчальному візиті української делегації від Міністерства інфраструктури України та ПАТ «Укрзалізниця» до Республіки Литва. 

Також партнер проекту Twinning від України Світлана Заболотська та директор зі стратегічного розвитку і інвестиційної політики ПАТ «Укрзалізниця» Антон Соболевський висвітлили ситуацію щодо розробки проекту закону «Про залізничний транспорт України», який  знаходиться на доопрацюванні в Кабінеті Міністрів України. Крім того, наголосили на тому, що експертами проекту Twinning було надано конкретні практичні поради щодо впровадження тарифів на використання інфраструктури.

Участь у засіданні взяли координатор проектів у сфері транспорту Представництва ЄС в Україні Світлана Дідківська, представники ПАТ «Укрзалізниця», Міністерства інфраструктури України та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року  № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини