Уряд затвердив план заходів з імплементації розділу V "Економічне та галузеве співробітництво" Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на 2017-2019 роки із внесенням відповідних змін до розпорядження Кабінету Міністрів від 17 вересня 2014 р. № 847

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 503-р "Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 р. № 847".

Оновлено заходи з виконання секторальної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Уряд затвердив план заходів з імплементації розділу V "Економічне та галузеве співробітництво" Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на 2017-2019 роки із внесенням відповідних змін до розпорядження Кабінету Міністрів від 17 вересня 2014 р. № 847.

План заходів передбачає двадцять вісім напрямів діяльності. У найближчі три роки здійснюватиметься послідовна реалізація понад трьохсот взаємоузгоджених заходів, спрямованих на виконання зобов'язань за секторальною частиною Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Реалізація розпорядження Уряду передбачає також внесення змін до чинних актів та розроблення нових правових актів з метою наближення законодавства України до права ЄС відповідно до зобов'язань в рамках Угоди про асоціацію.

Упровадження положень актів законодавства ЄС у таких сферах, як енергетика, навколишнє середовище, транспорт, оподаткування, статистика, захист прав споживачів, громадське здоров'я, зайнятість, соціальна політика та рівні можливості, діяльність компаній, корпоративне управління, бухгалтерський облік та аудит, аудіовізуальна галузь, туризм відбуватиметься, у тому числі, з урахуванням оновлення актів законодавства ЄС.

До виконання завдань плану заходів залучено понад п'ятдесят центральних органів виконавчої влади, місцеві органи виконавчої влади та інші органи державної влади.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини