В Азербайджанській Республіці відбувся міжнародний семінар «Сертифікація державних службовців: виклики та перспективи»

20 жовтня 2017 року в Азербайджанській Республіці відбувся міжнародний семінар «Сертифікація державних службовців: виклики та перспективи».

Захід організовано Державним екзаменаційним центром Азербайджанської Республіки спільно з Офісом Європейського Союзу в Азербайджанській Республіці у рамках Робочої панелі «Реформа державного управління» Тематичної платформи № 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» у рамках ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство».

Метою семінару було обговорення основних реформ у сфері державного управління, здійснення обміну досвідом з питань запровадження новацій у системі державної служби. Крім того, під час семінару учасники ознайомились з новими підходами до здійснення добору персоналу на державну службу та процедурою проведення сертифікації державних службовців в Азербайджанській Республіці. Захід відкрив Посол, Голова Представництва ЄС в Азербайджанській Республіці Кестутіс Янкаускас, який у вступному слові привітав учасників заходу та наголосив на важливості проведення таких семінарів, що допомагають здійснити ефективний обмін досвідом з метою його подальшого впровадження у системи державного управління в країнах-учасницях заходу.

Заступник Голови Ради директорів Державного екзаменаційного центру Бахрам Халілов який представив результати реформи державної служби в Азербайджанській Республіці, роботу Державного екзаменаційного центру, зокрема співпрацю з Литовською Республікою у рамках проекту Twinning.

У ході заходу було обговорено особливості набору персоналу на державну службу у країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство», а також ознайомлено з головними установами, які регулюють питання сертифікації осіб, які претендують на посади державної служби.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли начальник експертно-аналітичного відділу Іван Рощин та начальник відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком Оксана Бутенко, які представили досвід набору персоналу на державну службу в Україні.

Довідково

з 2011 року Україна, за безпосередньої участі НАДС, бере активну участь у діяльності Робочої групи «Реформа державного управління» і постійно відвідує засідання Робочої групи та заходи, організовані країнами-членами Східного партнерства. Така співпраця сприяє виконанню НАДС поставлених завдань, зокрема забезпеченню формування та реалізації єдиної державної політики у сфері державної служби, у тому числі здійснення функціонального управління державною службою, розроблення заходів щодо підвищення ефективності державної служби тощо. 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини