Відбулося третє засідання наглядової ради проекту Twinning для Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

14 грудня 2017 року у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відбулося третє засідання наглядової ради проекту Twinning «Наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері захисту рослин та здоров’я рослин і посилення відповідних інспекційних та лабораторних служб».

Проект впроваджується Держпродспоживслужбою спільно з Латвійською службою захисту рослин, Федеративним Міністерством продовольства та сільського господарства Німеччини, Інститутом Юліуса Кюна (Німеччина) та Литовською державною службою рослин при Міністерстві сільського господарства.

Метою проекту є створення законодавчих та управлінських основ для забезпечення належного використання засобів захисту рослин та поліпшення супутніх інспекцій та лабораторних систем відповідно до вимог ЄС.

Голова Держпродспоживслужби, керівник проекту Twinning від України Володимир Лапа у своїй вступній промові наголосив, що активне впровадження запланованих заходів допоможе запровадити ефективні інструменти державного контролю за використанням засобів захисту рослин, адаптовані до норм та принципів Європейського Союзу.

Постійний радник проекту Райвіс Гросбардіс презентував третій квартальний звіт проекту та реалізовані заходи за усіма компонентами, визначивши плани на наступний звітний період. Зокрема, було зазначено, що проводиться робота щодо розробки інформаційної кампанії, яка дасть змогу ознайомити усі заінтересовані сторони з результатами впровадження проекту Twinning.

Заступник начальника управління фітосанітарної безпеки – начальник відділу захисту рослин, координатор проекту від України Віктор Стефківський представив короткий звіт за результатами навчальної поїздки представників Держпродспоживслужби до Німеччини, яка була здійснена у рамках реалізації проекту Twinning.

Керівник сектору «Сільське господарство» Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл, у свою чергу, зауважив, що з огляду на актуальність проекту Twinning необхідно об’єднати комунікаційні зусилля з Офісом підтримки реформ при Міністерстві аграрної політики та продовольства України задля ефективної реалізації запланованих заходів.

За результатами засідання було затверджено протокол другої наглядової ради та схвалено третій квартальний звіт проекту.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу захід відвідала завідувач сектору координації ТАІЕХ відділу управління проектами Олена Рачинська.

 

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини