Відбулося шосте засідання наглядової ради проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

21 березня 2018 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулося шосте засідання наглядової ради проекту Twinning «Підтримка Міністерства інфраструктури України у створенні умов для впровадження європейської моделі ринку послуг залізничного транспорту в Україні».

Проект впроваджується спільно з Міністерством транспорту Іспанії, Міжнародною та Іберо-американською фундацією для адміністрування та державної політики (FIIAPP), а також Міністерством транспорту і зв`язку Литовської Республіки.

Впровадження проекту передбачає підвищення ефективності державного управління в умовах реформування залізничного транспорту і розвитку конкуренції відповідно до положень законодавства ЄС.

Керівник проекту від Королівства Іспанія  Матільде Фернандез Бальбін висловила подяку представникам Міністерства інфраструктури України, ПАТ "Укрзалізниця", Державної служби України з безпеки на транспорті, а також усім присутнім за співпрацю, що є необхідною передумовою успішної імплементації проекту. Також було підкреслено, що впродовж звітного кварталу тривала робота над доопрацюванням законопроекту щодо залізничного транспорту. Крім того, було представлено нового молодшого керівника проекту від Міністерства транспорту і зв`язку Литовської Республіки Андріуса Сніуліса.

Заступник директора Департаменту, начальник відділу економічного прогнозування та фінансових інструментів у сфері залізничного транспорту Міністерства інфраструктури України Юрій Твердов підкреслив важливість здійснених заходів у рамках звітного кварталу. Було наголошено на тому, що триває робота над перекладом технічної специфікації, що регулює інтероперабельність.

Постійний радник проекту від Королівства Іспанія Хосе Антоніо Саміно Наво представив квартальний звіт проекту, окресливши реалізовані заходи за усіма компонентами та визначивши плани на наступний звітний період. Зокрема, було наголошено на ефективності організованих експертних місій, у ході яких було піднято питання по тарифах за користування інфраструктурою та питання щодо створення робочої групи з питань забезпечення проведення заходів у рамках реалізації проекту Twinning.

Партнер проекту Twinning від України Світлана Заболотська підкреслила високий рівень проведених заходів у рамках звітного періоду. Особливо наголосила на важливості проведеного семінару з питань регулювання інтероперабельності, який дав змогу ознайомитись з основними підходами та залучити висококваліфікованих експертів.

Участь у засіданні взяли координатор проектів у сфері транспорту Представництва ЄС в Україні Світлана Дідківська, представники ПАТ «Укрзалізниця» та Укртрансбезпека, Міністерства інфраструктури України та інші заінтересовані сторони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяла завідувач сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина. 

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 "Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning" НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструментуінституційної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning і TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини