Завершився другий модуль в рамках навчального курсу «100 Чемпіонів»

11-12 квітня 2018 року у приміщенні  Дипломатичної академії України ім. Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ відбувся другий модуль інформаційно-ознайомчого курсу «100 чемпіонів», присвячений розробці цілей та завдань до Річної національної програми на 2019 рік.

Захід відкрив перший заступник директора Дипломатичної академії України Станіслав Прошко, який в своєму виступі привітав учасників модулю та побажав продуктивної роботи в групах.

Зі вступним словом до учасників заходу також звернулися консультант Міністерства оборони Канади Марк Опгенорт, керівник Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони Ове Уруп-Медсен та заступник директора Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Олексій Генчев.

Метою модулю визначено розвиток практичних навичок представників міністерств та відомств України, що опікуються проблематикою співробітництва України з НАТО щодо розроблення стратегічних документів на прикладі Річної національної програми.

Впродовж двох днів учасники заходу мали можливість практично долучитися до розроблення цілей та завдань Річної національної програми на 2019 рік за принципом S.M.A.R.T. Робота груп на практичних заняттях забезпечувалася за підтримки міжнародних експертів, зокрема, в якості тренерів виступили радник Міністерства оборони Великої Британії Робін Сіворд та радник Урядового офісу з питань європейської та євротлантичної інтеграції Ден Абахазі.

За результатами роботи в групах учасниками були представлені розроблені стратегічні цілі відповідно до розділів оновленої структури Річної національної програми на 2019 рік.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли головний консультант сектору координації Twinning Юлія Єрченко та головний консультант сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Анатолій Сопілка.

Довідково:

Програма «100 чемпіонів» - навчальний курс, що складається з окремих модулів та реалізується у рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Метою курсу є підвищення професійного рівня працівників державних органів, відповідальних за питання євроатлантичної інтеграції, що передбачає оволодіння знаннями і навичками, необхідними для успішної підготовки та реалізації річних національних програм, інших стратегічних документів у сфері євроатлантичної інтеграції.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини