Уряд ухвалив зміни до Регламенту своєї роботи, які пришвидшують реформу держслужби

18 квітня на засіданні Уряду ухвалено рішення про внесення змін до Регламенту Кабінету Міністрів України. Ухвалені зміни необхідні для впровадження реформи державного управління.

Як зазначив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко, суть реформи державного управління - це нові структури, нові процеси та люди. Оскільки набір на нові посади в міністерствах вже розпочато, Уряд також оновив необхідні для їх роботи процедури. Він також додав, що ухвалені сьогодні зміни в Регламент ґрунтуються на європейському та світовому досвіді та кращих практиках урядування. Вони створюють можливість для впровадження аналізу політики для роботи Уряду, а також новий інструмент для цього. Фахівці з питань реформ готуватимуть для урядовців прогнози впливу.

"Чому важливий цей інструмент? Прогноз впливу - це документ, який коротко і чітко описує стейкхолдерів та їх вигоди та втрати від рішення, що розглядає Уряд. На кожному засіданні Уряд приймає десятки рішень з усіх сфер життя країни, що потребує аналізу великих масивів інформації. Такий інструмент значно підвищить їх якість, надавши урядовцям краще розуміння наслідків кожного конкретного рішення", - зазначив Олександр Саєнко.

"Задача нової держслужби - просто та змістовно пояснити наслідки будь-якого рішення на життя людей. Це значно покращить якість урядової дискусії та якість рішень, які ми приймаємо. Це - початок запровадження аналізу політики в Уряді, черговий крок до кращої якості державного управління та інституційної спроможності нашої держави", - підсумував Міністр.

ДЖЕРЕЛО

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини