На Координаційній раді з питань реформування державного управління презентували Звіт про виконання у 2017 році Стратегії реформування державного управління на 2016-2020 рр.

Cеред ключових підсумків 2017 року:

Україна підвищила рейтинг «Прозорість формування політики» на 34 позиції й посіла 65-е місце в 2017 році згідно з Індексом глобальної конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму (Global Competitiveness Index of World Economic Forum).

Уряд розпочав реформу міністерств і формування нових структур – директоратів, спрямованих на посилення функцій з аналізу та формування політики. Створено 50 нових директоратів у 10 пілотних міністерствах, Секретаріаті Уряду та двох агентствах.

Розпочато набір на державну службу на новостворені посади «фахівців з питань реформ» у директорати. Оголошено 473 вакансії на новому порталі вакансій career.gov.ua з можливістю подати заявку он-лайн. Щомісяця портал відвідувало близько 42 000 унікальних користувачів. Більш як 13 000 кандидатів подали заявки 
он-лайн, що становить у середньому 29 кандидатів на одну вакансію.

Уряд України запровадив 35 електронних послуг для населення та бізнесу, серед них реєстраційні сервіси, послуги в соціальній сфері та будівельній галузі тощо.

Впроваджено портал відкритих даних "data.gov.ua", що оприлюднює понад 25 000 наборів даних. Завдяки цьому Україна підвищила свій рейтинг на 23 позиції і посіла 31-е місце у глобальному індексі відкритих даних Open Data Index.

Це перша комплексна оцінка виконання Стратегії, включаючи індикатори виконння та заплановані заходи, виклики та ризики реформи.

Також у 2018 році відбудеться масштабне оцінювання стану державного управління програмою SIGMA
/OECD. Оцінювання здійснюватиметься комплексно, в усіх сферах реформування державного управління. За результатами оцінювання буде проведено коригування Стратегії реформування державного управління України на 2016-2020 роки та відповідного плану заходів.

Ознайомитися зі звітом можна за посиланням - https://bit.ly/2Hoa44y

with Oleksandr Saenko Oleksandr Ryzhenko Tetyana KovtunВолодимир Бондаренко - Державний секретар Кабінету Міністрів України Anton Yashchenko Ivan Khilobok Maryna KrasnopolskaНаталия Ковальчук Lesia Ogryzko Кирило Клименко (Cyril Klymenko)Ігор Коліушко Andriy Bega Дмитро Шевчук (Dmytro Shevchuk)

Офіс реформ КМУ / Reforms Delivery Office CMU НацдержслужбаДержавне агентство з питань електронного урядування УкраїниEuropean Union in Ukraine

#РеформаДержавногоУпраління #PAR #PublicAdministrationReform

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини