Європейський Союз ухвалив рішення надати наступний транш безповоротної фінансової допомоги в рамках програми "Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні"

Беручи до уваги досягнутий Урядом України прогрес у впровадженні реформи державного управління Європейський Союз ухвалив рішення надати наступний транш безповоротної фінансової допомоги в рамках програми "Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні".

Розмір цього фінансування залежить від успішного виконання реформи в попередній період, а Україна вже виконала 75% зі 100% поставлених завдань. В підсумку, завдяки виконанню цих індикаторів, Україна отримає фінансову підтримку у розмірі 15,5 млн євро. Перша частина траншу фіксована та складає 5 млн. євро, а друга залежить від успішності впровадження реформи, що вимірюється визначеними програмою індикаторами, й вона складе 10,5 млн. євро. Ці кошти направляються безпосередньо до державного бюджету.

Керівник групи підтримки України в ЄС Пітер Вагнер та Верховний представник ЄС у закордонних справах та політиці безпеки Федеріка Могеріні наголосили на важливості подальшого впровадження реформи державного управління. «Завдяки впровадження реформи Уряд став сильнішим, посилилась якість державного управління і, як результат, ми маємо сильнішу економіку».
Для простих громадян це означає, що держава, яка надає їм послуги, стає більш ефективною, сервісоорієнтованою, а якість надання таких послуг буде тільки покращуватись.

Володимир Бондаренко - Державний секретар Кабінету Міністрів України Volodymyr Kuprii (Володимир Купрій) Tetyana Kovtun Andriy BegaAnton Yashchenko Ivan Khilobok Валерій Пекар Ігор Коліушко Реформа державного управління Національне Агентство Украіни З Питань Державноі Служби Офіс реформ Кабінету Міністрів України

Посилання на новину (5 канал)

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини