Відбулося чергове засідання Ради управління людськими ресурсами державної служби при НАДС

Відбулося чергове засідання Ради управління людськими ресурсами державної служби при НАДС – консультаційно-дорадчого об’єднання, до складу якої увійшли керівники HR-департаментів 68 центральних органів виконавчої влади.

У вступному слові Голова НАДС Костянтин Ващенко наголосив, що Рада управління людськими ресурсами державної служби є важливим органом координації політики, що стосується управління людськими ресурсами в державних органах.

Костянтин Ващенко також зазначив, що Генеральний департамент з питань управління персоналом на державній службі НАДС підготував низку методичних рекомендацій, зокрема, щодо складання індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності державного службовця, визначення результатів службової діяльності державних службовців, які займають посади державної служби категорій «Б» і «В».

Голова НАДС також повідомив, що з метою впровадження в державних органах кращих практик, досвіду в сфері управління персоналом на державній службі, популяризації сучасних інструментів та технологій з управління персоналом, підвищення престижу діяльності служб управління персоналом державних органів, демонстрації їх досягнень та професійного розвитку, НАДС запроваджує Всеукраїнський конкурс «Кращі практики управління персоналом». Передбачається, що перший такий конкурс має відбутися вже у грудні 2018 року.

Перший заступник Голови НАДС Володимир Купрій акцентував увагу на питаннях професійного розвитку державних службовців, зокрема, підготовки індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності державного службовця, а також рекомендаціях щодо визначення форм підвищення професійної компетентності.

Голова Ради Управління людськими ресурсами Наталія Алющина зазначила, що сьогодні ми живемо в епоху, коли рівень професійних знань визначає майбутнє і маємо усвідомити свою відповідальність за долю кожного державного службовця, адже ми працюємо над тим, щоб вони мали можливість отримати необхідні їм знання та компетентності.

Крім того, Наталія Алюшина зупинилася на питаннях оцінювання державних службовців, що займають посади категорій Б та В. Вона наголосила, що вже зовсім скоро жовтень і стартує перше оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.

Фахівці НАДС, зокрема, заступник директора департаменту – начальник відділу службових розслідувань та дисциплінарних проваджень Департаменту контролю та взаємодії з органами влади НАДС Руслан Гребиниченко розповів присутнім про типові помилки в роботі служб управління персоналом, а про зміни у нормативно-правових актах з питань управління персоналом повідомив керівник експертної групи з  питань нормативного забезпечення менеджменту персоналу Гендепартаменту Андрій Астапов.

З основними положеннями Методики проведення аналізу посад державної служби категорій «Б» та «В» у центральних органах виконавчої влади ознайомила присутніх керівник експертної групи з питань інституційного розвитку служб управління персоналом Гендепартаменту Наталія Крінська-Шарай.

У роботі Ради управління людськими ресурсами державної служби взяли участь колеги з Центру зі зниження ризиків корупції в оборонному  секторі (CIDS) і компанії «Делойт», яка надає послуги в галузі аудиту, оподаткування, консалтингу та корпоративних фінансів державним і приватним компаніям, які працюють у різних галузях економіки.

Так, Дамір Ахметович, експерт CIDS, ознайомив присутніх з сучасними тенденціями щодо планування персоналу в ЄС, зокрема, країнах Західних Балкан.

Менеджер практики «Управління персоналом» компанії «Делойт» Олена Глинська презентувала результати міжнародного дослідження «Тенденції у сфері управління персоналом – 2018», у якому взяли участь 140 країн світу, у тому числі й Україна.

Головний редактор журналу «Держслужбовець» Андрій Мацокін відповів на актуальні питання читачів журналу та присутніх.

Наприкінці засідання серед членів Ради Управління людськими ресурсами розіграно підписку журналу «Держслужбовець» на квартал, півріччя і річну.

Переможцями розіграшу стали представники Мінекономрозвитку, Державного агентства інфраструктурних проектів України і Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини