Завершився VII модуль “Рівність між чоловіками та жінками у центрі реформ” в рамках проекту “100 Чемпіонів”

27-28 вересня 2018 року в Конгрес Холі готелю “Президент” завершився сьомий модуль проекту “100 чемпіонів”.

Даний курс має назву “Рівність між чоловіками та жінками у центрі реформ” та зорієнтований на оволодіння учасниками знаннями щодо ґендерної рівності, механізму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах життя суспільства та впровадження європейських стандартів рівності.

Захід відкрив Керівник Програми професійної підготовки Україна – НАТО Ове УРУП-МЕДСЕН, який у своєму виступі привітав учасників модулю та наголосив на важливості питань, пов`язаних з ґендерною рівністю в Україні та у світі в цілому, а також побажав продуктивної роботи в групах. Зі вступним словом до учасників заходу звернулася державний експерт експертної групи взаємодії з НАТО Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Оксана ДЯЧЕНКО, яка закликала до активної взаємодії.

27 вересня учасники мали змогу ознайомитися з теоретичною частиною на тему “Рівність між чоловіками та жінками у центрі реформ”, яку представили Національний консультант програми “Жінки, мир та безпека” Людмила КОВАЛЬЧУК, Національний координатор програми “Жінки ООН України” Нургул АСИЛБЕКОВА та аналітик програми “Жінки, мир та безпека" Світлана ЗАКРИНИТСЬКА. Олена ЄНА, керівниця програми “Жінки-Лідери” Національного демократичного інституту (НДІ), в своєму виступі акцентувала увагу на питаннях ґендерної тенденції в політичному контексті України.

28 вересня перед учасниками заходу виступила Катерина ЛЕВЧЕНКО, Урядова уповноважена з питань ґендерної політики, яка наголосила, що ґендерна інтеграція є важливою умовою успішності реформ. Під час модулю виступили Алла ЧИГРИН, заступник голови Секретаріату Комітету Верховної Ради з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин,                          Олена СУСЛОВА, голова жіночого інформаційного консультативного центру та Оксана Кісєльова, Національний експерт проекту "Gender responsive budgeting in Ukraine" , які в своїх презентаціях висвітлили питання важливості прийняття законопроектів з ґендерної рівності, питання ґендеру в умовах гібридної війни та ґендерно-орієнтованого бюджетування.

Спікери протягом двох днів модулю наголошували на тому, що ґендерна рівність означає наявність рівних умов для жінок і чоловіків у реалізації всіх прав людини та можливостей участі в політичному, економічному, соціальному та культурному розвитку, а також рівного користування його результатами. А також зосередили увагу на тому, що досягнення ґендерної рівності необхідне для нормального функціонування соціальної, економічної, культурної та політичної систем.

Керівник Програми професійної підготовки Україна – НАТО Ове УРУП-МЕДСЕН та старший експерт відділу експертів з питань співробітництва з НАТО Дарія МАЛАХОВА подякували учасникам за активну участь у заході та підвели підсумки сьомого модулю.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли заступник начальника експертно-аналітичного відділу Анастасія Алєксєєнко та головний консультант сектору проектів SIGMA та CIB Юлія Єрченко.

Довідково:

Програма «100 чемпіонів» - навчальний курс, що складається з окремих модулів та реалізується у рамках Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Метою курсу є підвищення професійного рівня працівників державних органів, відповідальних за питання євроатлантичної інтеграції, що передбачає оволодіння знаннями і навичками, необхідними для успішної підготовки та реалізації річних національних програм, інших стратегічних документів у сфері євроатлантичної інтеграції.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини