Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Перший заступник Голови НАДС Володимир Купрій провів зустріч з представниками проекту ООН Жінки та експертами датської компанії “Нордік Консалтінг Груп”

08 жовтня 2018 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) відбулася робоча зустріч першого заступника Голови НАДС Володимира Купрія з представниками проекту ООН Жінки та експертами датської компанії “Нордік Консалтінг Груп”.

Метою зустрічі було обговорення питань розробки методології оцінки потреб у навчанні державних службовців з питань ґендерної рівності.

У ході зустрічі було обговорено стан знань про міжнародну правову базу щодо ґендерної рівності у державних службовців, стан знань про національну нормативно-правову базу щодо ґендерної рівності у державних службовців, стан знань щодо ґендерних концепцій та актуалізація ґендерної проблематики, питання організації навчальних курсів / навчальних програм для державних службовців та посадові особи органів місцевого самоврядування щодо ґендерних питань.

Галина МЕЩЕРЯКОВА, представник проекту ООН Жінки “Ґендерна рівність у центрі реформ, миру та безпеки”, представила компоненти зазначеного проекту, мету та завдання Місії з питань розробки методології, а також її експертів, керівника датської компанії “Нордік Консалтінг Груп” Чіфу Теку, ґендерного експерта Елену Феррерас, і підкреслила, що НАДС є одним із ключових партнерів у реалізації проекту.

У свою чергу, перший заступник Голови НАДС Володимир КУПРІЙ звернув увагу присутніх на тому, що одним із напрямів Стратегії реформування державного управління України на 2016-2020 роки є зменшення гендерного дисбалансу у сферах державної служби та управління людськими ресурсами.

Зокрема, реформа системи професійного навчання державних службовців і посадових осіб органів місцевого самоврядування передбачає, серед іншого, розроблення та внесення до програм курсів підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб органів місцевого самоврядування питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та гендерного мейнстрімінгу.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленостей про співпрацю у рамках реалізації завдань і заходів Концепції реформування системи професійного навчання державних службовців, голів місцевих держадміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.

Участь у заходів взяли представники проекту ООН, НАДС та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}3204{/gallery}

Підписатися на новини