Розпочався ознайомчий візит української делегації до Італії з питань місцевого самоврядування та публічного адміністрування.

У складі делегації народні депутати України, керівники центральних та місцевих органів виконавчої влади, представники асоціацій органів місцевого самоврядування  та експертного середовища.

Сьогодні під час зустрічі з керівниками департаменту регіональних справ італійського Уряду (Ради міністрів) обговорено особливості реалізації державної регіональної політики в Італії, питання взаємодії між центральними та місцевими органами влади, а також механізм діяльності інституту Постійних комітетів з питань відносин між державою та регіонами. Представники української делегації розповіли італійським колегам про стан та перспективи процесу децентралізації влади і реформи місцевого самоврядування в Україні.

Довідково:

Захід організовано Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

Мета заходу – ознайомлення з італійським досвідом організації публічної служби, державного нагляду за діяльністю органів місцевого самоврядування, поточних процесів децентралізації влади, взаємодії центрального, регіонального і місцевого рівнів врядування, участі органів місцевого самоврядування та їх асоціацій у законотворчих процесах, об’єднання територіальних громад та співробітництва муніципалітетів, а також досвіду управління публічними фінансами та послугами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини