Перший заступник Голови НАДС Володимир Купрій взяв участь в робочій нараді з обговорення пріоритетних напрямів Уряду та завдань щодо реалізації політики забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків на регіональному і місцевому рівнях

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе у м. Тернополі відбулася регіональна робоча нарада з обговорення пріоритетних напрямів Уряду та завдань щодо реалізації політики забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків на регіональному і місцевому рівнях.

У своїй промові Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла про стан реалізації державної політики в сфері гендерної рівності різними міністерствами та відомствами, зазначивши, що до цієї роботи підключається дедалі більше владних інституцій. «З часом міністерства все більше розуміють важливість реалізації засад політики рівності чоловіків та жінок і навіть починають змагатися між собою в їх впровадженні. Це дуже гарна тенденція».

Віце-прем’єр-міністр зазначила, що системну роботу Уряду з гендерної проблематики активно підтримують іноземні донори, які готові допомагати у реалізації проектів та фінансуванні реформ, особливо у регіонах. Вона подякувала за значну допомогу структурі «ООН Жінки», Національному демократичному інституту (НДІ) та Посольствам Канади та Швеції в Україні.

Перший заступник Голови НАДС Володимир Купрій у своєму виступі наголосив, що важливо чітко розуміти сутність поняття "гендер" і гендерна політика, не зводячи все до сприйняття 50/50 або захисту прав виключно жінок. Гендерна рівність на державній службі – це не лише рівні можливості для чоловіків і жінок у доступі до посад, у тому числі на топ-позиції. Це, насамперед, створення умов для державних службовців і чоловіків, і жінок мати рівні можливості повноцінно виконувати сімейні функції.

Пріоритетами НАДС у впроваджені гендерної політики, Володимир Купрій визначив по-перше, запровадження моніторингу стану державної служби за гендерно дисагрегованими статистичними показниками. По-друге, професійне навчання держслужбовців з питань гендерної політики. Вже зараз разом ООН Жінки здійснюємо вивчення потреб держслужбовців у навчанні з означеного напряму. По-третє, інкорпорація гендерної компетентності в стандарти вищої освіти за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування".

У нараді взяли участь представники Представництва ООН Жінки в Україні, заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, керівники Тернопільської обласної ради і облдержадміністрації.

Виступ Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе:

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини