Завершився тренінговий курс програми «Сприяння доброчесності у публічному секторі» в рамках проекту MATRA

В період з 8 по 11 жовтня 2018 року у Всеукраїнському центрі підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування проходив тренінговий курс програми «Сприяння доброчесності у публічному секторі» в рамках проекту MATRA «Належне врядування та доброчесність у публічному секторі в Україні».

Проект реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів та сприяння партнерів проекту - Гаазької академії місцевого самоврядування, Міністерства внутрішніх справ Нідерландів, Національного агентства України з питань державної служби та Всеукраїнського центру підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Метою проекту є зміцнення спроможності державних органів щодо належного врядування, доброчесності, підзвітності та протидії корупції шляхом підготовки тренерів та поширення кращих практик стосовно впровадження політики доброчесності на державній службі.

Під час чотирьох днів навчання учасники спільно з менеджером проекту Маріанною Тсірелсон та експертами з питань доброчесності Аланом Хукстра і Хенком Брунінгом активно обговорювали впровадження концепції доброчесності в публічному секторі та встановлення її зв’язку з принципами належного врядування, визначення рамок стратегій «продоброчесності» і «антикорупції», а також порядок створення живого та ефективного Кодексу етичної поведінки. Разом з тим, учасники отримали практичні навички щодо вирішення етичних дилем та використання інструменту оцінювання управління доброчесністю.

Водночас у ході тренінгового курсу було здійснено обмін відповідним досвідом та підготовлено пропозиції до плану дій щодо впровадження принципів доброчесності в органах державної влади.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у тренінгу взяв Анатолій Сопілка, головний консультант сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини