Робоча зустріч з метою обговорення питання ефективного впровадження і використання інструментів Twinning і TAIEX

07 грудня 2018 року у Національному агентстві України з питань державної служби відбулася робоча зустріч представників Адміністративного офісу програми Twinning з координатором проектів TAIEX Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення Бріджитою Шалькуте з метою обговорення питання ефективного впровадження і використання інструментів зовнішньої допомоги Європейської Комісії Twinning і TAIEX.

Під час заходу сторони обговорили загальний стан, пріоритети та актуальні питання реалізації інструментів Twinning і TAIEX, а також практичні аспекти впровадження та використання зазначених інструментів в Україні.

Перший заступник директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Юлія Лихач зазначила, що НАДС як координатор впровадження інструментів Twinning і ТАІЕХ продовжує працювати над ефективною реалізацією проектів та заходів у рамках зазначених інструментів. Крім того, було підкреслено, що органи державної влади України демонструють високу зацікавленість в залученні технічної допомоги для наближення їх діяльності до найкращих європейських практик та стандартів.

Водночас завідувач сектору координації Т АІЕХ відділу управління проектами Олена Рачинська представила основні досягнення та виклики Адміністративного офісу програми в рамках реалізації інструменту ТАІЕХ.

 

Довідково: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, НАДС є координатором інструменту інституціональної розбудови TAIEX згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning та TAIEX було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини