Завершився дводенний модуль щодо питань забезпечення ґендерної рівності у секторі безпеки та оборони в рамках курсу «100 Чемпіонів»

3 - 4 квітня 2019 року в рамках річного модульного навчального курсу стосовно актуальних питань державної політики євроатлантичної інтеграції України «100 Чемпіонів» відбувся модуль, присвячений питанню забезпечення ґендерної рівності у сфері безпеки та оборони. Захід організовано  Програмою Україна - НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони спільно з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Протягом дводенного модулю учасники мали можливість підвищити рівень обізнаності щодо стану реалізації державної політики у сфері забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у секторі безпеки та оборони, обговорити актуальні питання та виклики щодо виконання положень Резолюції Ради Безпеки ООН № 1325 «Жінки, мир, безпека», а також ознайомитися з кращим європейським досвідом у сфері ґендерної проблематики, зокрема з питань інтегрування антидискримінаційного підходу та принципу ґендерної рівності у діяльність органів державної влади.

Захід відвідали представники центральних органів виконавчої влади та інших державних органів, що опікуються проблематикою співробітництва України з НАТО, а також національні та міжнародні експерти з питань ґендерної рівності.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв головний консультант сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Анатолій Сопілка.

Довідково:

Програма «100 чемпіонів» – навчальний курс, що складається з окремих модулів та реалізується у рамках Програми Україна - НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Метою курсу є підвищення професійного рівня працівників державних органів, відповідальних за питання євроатлантичної інтеграції, що передбачає оволодіння знаннями і навичками, необхідними для успішної підготовки та реалізації річних національних програм, інших стратегічних документів у сфері євроатлантичної інтеграції.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини