Тренінг з підвищення фахового рівня щодо питань реалізації державної гендерної політики

11 вересня на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся тренінг з підвищення фахового рівня щодо питань реалізації державної політики гендерної рівності для державних службовців.

Захід організовано Національним агентством України з питань державної служби спільно з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського союзу за підтримки ООН Жінки «Ґендерна рівність в центрі реформ, миру та безпеки» в Україні (за фінансової підтримки Уряду Швеції).

Учасники тренінгу ознайомились з основними напрямами реалізації державної гендерної політики в Україні, міжнародними зобов’язаннями та національною нормативно-правовою базою, набули знань щодо здійснення оцінки гендерного впливу, етапів проведення гендерно-правової експертизи проектів нормативно-правових актів. На прикладах державні службовці навчились проводити гендерний аналіз в процесі підготовки (оформлені) пропозицій та рішень.

Тренінг провели Сергій Лукін, директор Центру, Наталія Гординя, заступниця директора Центру, Наталія Орлова, професорка кафедри публічного управління та адміністрування Київського національного торговельно-економічний університету та Наталя Чермошенцева, національна консультантка з питань ґендерної рівності та реформ на підтримку Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

По закінченню тренінгу всі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини