Відбулося засідання Робочої групи з питань координації впровадження інструментів Twinning і ТАІЕХ в Україні

11 лютого 2020 року в Національному агентстві України з питань державної служби (НАДС) відбулося засідання Робочої групи з питань координації впровадження інструментів Twinning і ТАІЕХ в Україні.

У своїй вітальній промові перший заступник директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу  зазначила, що реалізація інструментів інституційної розбудови Twinning і ТАІЕХ в Україні є запорукою ефективного впровадження стратегічних реформ, професіоналізації державних службовців та адаптації українського законодавства до європейських норм та стандартів.

Представники Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу ознайомили учасників засідання з новими підходами до впровадження інструменту інституційної розбудови ТАІЕХ. Також, протягом засідання члени Робочої групи з питань координації впровадження інструментів Twinning і ТАІЕХ в Україні обговорили питання реалізації пілотного проєкту стажувань ТАІЕХ в органах державної влади держав-членів ЄС.

У засіданні взяли участь представники Офісу Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства закордонних справ України та Представництва Європейського Союзу в Україні та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проєктів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 р. № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 13 січня 2016 року № 32  «Про затвердження Порядку підготовки, схвалення та виконання Плану залучення зовнішньої допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEX» НАДС є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини