Відбулися стратегічні сесії з метою підготовки Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року

З 6 по 16 липня 2020 року Міністерство соціальної політики України проводило низку стратегічних сесій у форматі відео-конференцій ZOOM. Заходи реалізовувалися з метою підготовки Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року. Сесії проводилися спільно з проєктом  SURGе та Структорою ООН Жінки в Україні.

Перша із стратегічних сесій була присвячена аналізу проблем та узгодженню цілей верхнього рівня Національного плану дій. Були визначені перелік бенефіціарів, дерево проблем та мета і стратегічні цілі Плану на 5 років.

До участі у стратегічних сесіях долучилися Урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко, представники Міністерства соціальної політики України, проєкту Структури ООН Жінки в Україні та проєкту SURGе (фасилітатори сесій), представники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій та громадських організацій.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського союзу НАДС участь у сесії з напрацювання Національного плану дій за стратегічною ціллю щодо інституційної спроможності взяла заступник начальника відділу з організаційно-методичної роботи Людмила Михалик.

Учасниками були проаналізовані нові виклики та основні проблеми у реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року та напрацьовано стратегічні і операційні цілі, завдання й інструментарій з виконання Україною резолюції РБ ООН Жінки 1325 «Жінки, мир, безпека», відповідно до яких буде розроблено Національний план дій до 2025 року.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини