Голова НАДС Наталія Алюшина зустрілася з Головою офісу ООН Жінки в Україні Ерікою Квапіловою

07 жовтня 2020 року відбулась робоча зустріч за участі Голови НАДС Наталії Алюшиної та Голови офісу ООН Жінки в Україні Еріки Квапілової.

Наталія Алюшина подякувала Представництву ООН Жінки в Україні за багаторічну експертну підтримку і сприяння у реалізації реформи державного управління і державної служби, а також професійного навчання публічних службовців, зокрема, в контексті інтеграції принципів прав людини, недискримінації та ґендерної рівності.

НАДС забезпечує інтеграцію ґендерної складової у систему державної служби. Зокрема, з метою удосконалення процедури проведення конкурсу та врегулювання можливості оцінювання під час проведення конкурсу на зайняття посад державної служби категорії «А», вміння здійснювати оцінку ґендерного впливу під час формування, впровадження та оцінювання державної політики розроблено відповідний проєкт постанови Кабінету Міністрів України.

Також за підтримки ООН Жінки в Україні було здійснено удосконалення процедури збору та обробки інформації щодо чисельності державних службовців за статтю та віковою групою. Так станом на 30.06.2020 серед фактичної кількості державних службовців категорії «А»: чоловіків – 73% та жінок – 27%; категорії «Б»: чоловіків – 31% та жінок – 69%; категорії «В»: чоловіків – 22% та жінок – 78%.

У межах повноважень НАДС забезпечує підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків з урахуванням сучасних міжнародних документів та рекомендацій міжнародних моніторингових органів та включення їх до професійних, короткострокових програм підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування з подальшою організацією відповідного навчання.

З метою визначення рівня організаційної культури на державній службі у НАДС проводиться опитування державних службовців «Державна служба в Україні: ваша точка зору», куди включені питання забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Серед ключових пріоритетних завдань НАДС у контексті досягнення ґендерної рівності Наталія Алюшина виокремила зокрема збільшення кількості жінок на керівних посадах державної служби, забезпечення ефективної системи оплати праці на основі досягнень, формування організаційної культури тощо.

Еріка Квапілова зазначила, що НАДС є стратегічним партнером Представництва ООН Жінки в Україні та запевнила в тому, що Представництво і надалі готове всіляко підтримувати ініціативи НАДС у питаннях забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та подолання усіх форм дискримінації за ознакою статі на державній службі.

У рамках зустрічі сторони домовилися щодо підписання меморандуму про співпрацю між НАДС та ООН Жінки в Україні.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини