Щорічне засідання «Дні інституційної розбудови – 2021»

16-18 листопада 2021 року відбулося щорічне засідання національних контактних осіб з впровадження інструментів інституціональної розбудови Twinning, TAIEX та програми SIGMA «Дні інституційної розбудови – 2021» за сприяння Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення (далі – Генеральний директорат).

Дні інституційної розбудови виступають потужною платформою для обміну кращими практиками впровадження та використання інструментів інституціональної розбудови в країнах Європейського інструменту сусідства, здійснення комплексного огляду заходів, реалізованих в рамках згаданих інструментів, а також обговорення ключових пріоритетів країн-партнерів у контексті надання допомоги ЄС.

16 листопада відбувся перший день засідання. Комісар Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Олівер Варгеї привітав учасників заходу та подякував за плідну співпрацю та ефективне впровадження інструментів інституційної розбудови. Також з вітальним словом до учасників заходу звернувся Директор Директората Східного сусідства та інституційної розбудови Лоуренс Мередіт, який наголосив на важливості проведення щорічних зустрічей, що дають змогу здійснювати обмін досвідом у сфері реформування державних інститутів країн Європейського інструменту сусідства відповідно до стандартів ЄС шляхом залучення інструментів технічної допомоги.

Крім того, було обговорено низку питань, серед яких: підтримка ключових реформ через інституційні інструменти, стратегічний підхід до впровадження інструментів інституційної розбудови, ключові пріоритети в країнах Східного партнерства, західних Балкан та Туреччини.

17 листопада тематика заходу була присвячена обговоренню питань впровадження інструментів інституціональної розбудови Twinning, ТАІЕХ та програми SIGMA, зокрема важливість інструментів інституційної розбудови у сприянні реформі державного управління та посиленні адміністративної спроможності та нову багаторічну програму фінансового розвитку TAIEX і Twinning в загальній програмі допомоги ЄС. Також учасники засідання мали змогу обговорити ключові пріоритети та кращі практики країн Південного партнерства відповідно до Європейської політики сусідства.

Учасники заходу ознайомились з практичними аспектами залучення та використання інструментів інституціональної розбудови, що сприятиме посиленню ефективності та результативності впровадження Twinning і ТАІЕХ.

18 листопада відбулась робоча зустріч щодо впровадження інструменту інституціональної розбудови Twinning. Директор Директората Східного сусідства та інституційної розбудови Лоуренс Мередіт привітав учасників та ознайомив з пріоритетними секторами впровадження проектів Twinning на наступний рік. Учасники мали змогу обговорити кращі практики країн-членів ЄС та країн-партнерів.

У засіданні «Дні інституційної розбудови – 2021» взяли участь представники Австрії, Бельгії, Болгарії, Хорватії, Кіпру, Чехії, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Угорщини, Ірландії, Італії, Латвії, Литви, Мальти, Нідерландів, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії, Швеції, Албанії, Боснії та Герцеговини, Косово, Чорногорії, Сербії, Македонії, Туреччини, Алжиру, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Єгипту, Грузії, Ізраїлю, Йорданії, Лівії, Молдови, Марокко, Палестини, Тунісу та України, а також Турецько-кіпрської громади.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у щорічному засіданні «Дні інституційної розбудови – 2021» участь у заході брали начальник відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning Єрченко Юлія та завідувач сектору проєктів SIGMA відділу забезпечення діяльності Адміністративного офісу програми Twinning Николаєва Яна.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини