Цінності організаційної культури маємо перетворити на мейнстрім, - Наталія Алюшина

Тенденції розвитку організаційної культури на публічній службі стали головною темою круглого столу «Трансформація культури державної служби».  Захід вже став традиційним і об’єднує навколо себе однодумців, які з року в рік працюють над розвитком культури на публічній службі. Учасники обговорили чи змінюється організаційна культура і якими є провідні напрями її розвитку.

«Ми маємо визнати, що за кілька років відбулася помітна трансформація інституту державної служби. Вона змінюється помітніше, аніж суспільні уявлення про неї. Саме тому, маємо посилити комунікацію та просувати бренд держави як роботодавця. А ще, працювати зі стереотипами та упередженнями. І найголовніше - варто завжди пам’ятати про справжні цінності організаційної культури, які маємо перетворити на мейнстрім», - на цьому акцентувала увагу Голова НАДС Наталія Алюшина.

У фокусі обговорення – формування бренду роботодавця та бренду державної служби, важливість дотримання прав людини, побудова безбар`єрного середовища, підвищення рівня цифрової культури. Крім цього, спікери обговорили важливість застосування медіації для підтримки персоналу і запобігання опору змінам. А також, обмінялися думками щодо існуючих стереотипів про державну службу та яким чином їх можна подолати.

Проаналізовано й цьогорічні результати дослідження «Державна служба в Україні: Ваша точка зору». Таке дослідження проводиться вже втретє і має на меті відслідковувати динаміку змін та основні тенденції у формуванні організаційної культури на державній службі. Промовистим є той факт, що за підсумками дослідження організаційну культуру у своєму державному органі 70,5% службовців оцінюють як сприятливу. До речі, що цей показник зріс більше як на 10% порівняно з минулим роком. Незмінними залишаються й цінності публічних службовців. Це – відповідальність, доброчесність, професіоналізм, командна робота/співпраця, ефективність/результативність.

До участі у роботі долучилися вітчизняні та міжнародні експерти з питань державного управління CIDS, координатора проектів ОБСЄ в Україні, проєкту ПРООН «Права людини для України», ООН Жінки в Україні, представники органів державної влади, а саме: НАДС, Міністерства цифрової трансформації, Офісу реформ Кабінету Міністрів України, ГО «Безбар`єрність» та Асоціації «Професійний уряд». 

Загалом, захід був цікавим, продуктивним, інформаційно насиченим. Тож якщо, Ви не змогли долучитися до онлайн перегляду в прямому ефірі, є можливість переглянути відеозапис на YouTube каналі НАДС.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини