Триває перевірка експертною групою відомостей анкет учасників всеукрвїнського конкурсу "Приязна адміністрація"

 

16 березня 2011 року в рамках другого етапу Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” у 2010 році експертна група здійснила перевірку наведених в анкеті учасника конкурсу відомостей в Адміністрації державної прикордонної служби України.

На початку перевірки відбулася зустріч членів експертної групи з керівництвом органу на чолі з першим заступником Голови Державної прикордонної служби України — директором Департаменту охорони державного кордону генерал-полковником Павлом Шишоліним.

Зокрема, Павло Анатолійович наголосив, що принцип роботи прикордонної служби, незважаючи на те, що це правоохоронно-силовий орган, — у першу чергу робота для людей. Тому навіть якщо є певні бюрократичні перепони, співробітники відомства намагаються знайти можливість дати людині позитивну відповідь та розв’язати порушене нею питання.

Як приклад, серед найбільш резонансних проблем виділено зміни у законодавчому регулюванні перетину державного кордону дітьми у супроводі одного з батьків, адже наразі потрібна письмова згода іншого члена подружжя. Працівники прикордонного служби намагаються все ж таки допомогти у таких випадках, тому в разі можливості оперативно виходять на телефонний зв’язок з іншим членом подружжя та отримують факсом підтвердження його згоди.

Серед інших позитивних моментів у роботі відомства виділено телефон довіри, що вже повних 5 років працює на штатній основі. Щодня готується аналіз звернень та відповідна довідка розглядається керівництвом органу для прийняття рішень.

Наголошено також на особливостях роботи органу, зокрема на унікальній системі космічного зв’язку, що дає змогу не лише постійно проводити відеоконференції з керівництвом регіональних управлінь, а в низці областей і на районному рівні, а й відеоконтроль за діяльністю деяких пунктів пропуску. Це суттєвий превентивний захід попередження корупційних діянь.

Експертна група здійснила перевірку фактичної наявності заявлених в анкеті учасника відомостей, відвідавши громадську приймальню, а також ознайомилася з відомчими документами та провела співбесіди з безпосередніми надавачами послуг. Зокрема, членами експертної групи, заступником директора департаменту персоналу державних органів та органів місцевого самоврядування Головдержслужби Оленою Шапран та директором Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу надано рекомендації керівництву органу влади щодо поліпшення діяльності у частині надання адміністративних послуг, зокрема розроблення відповідних стандартів та посилення уваги до інформування громадян з цих питань.

Довідково:

Проведення Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” започатковано з 2008 року постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 933 „Про проведення Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” з метою виявлення та поширення кращого досвіду надання адміністративних послуг відповідно до функцій та завдань органів влади, заохочення і стимулювання адміністрацій, які надають послуги на високому професійному рівні.

Відповідно до зазначеної постанови та з метою гарантувати прозорість процедури визначення переможців відомостей конкурсу створено експертної групи для перевірок наведених в анкетах учасників конкурсу відомостей. Члени експертної групи здійснюють фактичну відповідність зазначених в анкетах відомостей шляхом безпосереднього відвідання органів виконавчої влади, які претендують на перемогу у конкурсі.

Усього планується проведення перевірок у 5 центральних органах виконавчої влади, що за попереднім оцінюванням анкети учасника конкурсу претендують на перемогу у конкурсі.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини