Експертна група продовжує перевірку відомостей анкет учасників Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація”

15 березня 2011 року в рамках другого етапу Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” у 2010 році експертна група здійснила перевірку наведених в анкеті учасника конкурсу відомостей у Державній службі молоді та спорту України, що є правонаступником Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

На початку перевірки відбулася зустріч членів експертної групи з керівництвом органу на чолі з головою Державної служби молоді та спорту України Равілем Сафіулліном. Під час зустрічі директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, заступник голови експертної групи Ірина Протченко коротко поінформувала про проблемні питання у проведенні конкурсу у зв’язку з розпочатою Президентом України адміністративною реформою та наголосила, що оскільки підбиваються підсумки конкурсу у 2010 році, прийнято рішення визначати переможців серед учасників 2010 року, натомість нагородження відбудеться серед правонаступників реорганізованих та ліквідованих органів влади. Равіль Сафович зазначив, що попри певні труднощі, пов’язані з ліквідацією міністерства, колектив органу докладе зусиль, аби поліпшити свою діяльність та усунути можливі виявлені експертною групою недоліки у роботі.

Експертна група здійснила перевірку фактичної наявності заявлених в анкеті учасника відомостей, відвідавши громадську приймальню, розташовану в одній із будівель міністерства, а також ознайомилася з відомчими документами та провела співбесіди з безпосередніми надавачами послуг.

Довідково:

Проведення Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” започатковано з 2008 року постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року № 933 „Про проведення Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” з метою виявлення та поширення кращого досвіду надання адміністративних послуг відповідно до функцій та завдань органів влади, заохочення і стимулювання адміністрацій, які надають послуги на високому професійному рівні.

Відповідно до зазначеної постанови та з метою гарантувати прозорість процедури визначення переможців відомостей конкурсу створено експертної групи для перевірок наведених в анкетах учасників конкурсу відомостей. Члени експертної групи здійснюють фактичну відповідність зазначених в анкетах відомостей шляхом безпосереднього відвідання органів виконавчої влади, які претендують на перемогу у конкурсі.

Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту відповідно до указу Президента України від 9 грудня 2010 року № 1085/2010 „Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади” перебуває у стадії ліквідації, його правонаступником є Державна служба молоді та спорту України.

Усього планується проведення перевірок у 5 центральних органах виконавчої влади, що за попереднім оцінюванням анкети учасника конкурсу претендують на перемогу у конкурсі.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини