Завдяки реформі ми отримаємо повністю оновлені, дієві міністерства, - Олександр Саєнко

Завдяки реформі ми отримаємо повністю оновлені, дієві міністерства. Про це заявив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко під час прес-ланчу, що відбувся за ініціативою коаліції  громадських організацій та експертів "Реанімаційний пакет реформ".

Олександр Саєнко розповів про початок конкурсів на нові посади в міністерствах, етапи та основні завдання реформування міністерств.

"Ми оголосили набір в нові директорати у міністерства, які будуть працювати за повністю новою процедурою підготовки урядових рішень. До кінця року ми зможемо відібрати до 1000 нових людей. Проте, головне не кількість, а якість, тому ми запровадили кілька інноваційних етапів у конкурсній процедурі. Ми шукаємо людей, які вміють аналітично мислити, володіють навиками критичного мислення, управління персоналом, ефективних комунікацій, щоб правильно реалізувати нову процедуру прийняття урядових рішень".

"Завдання цієї реформи полягає в тому, щоб у 2020 році отримати повноцінно функціонуючі міністерства, які не обтяжні невластивими функціями, з оптимізованою чисельністю працівників, які мають всі необхідні компетенції та отримують конкурентну зарплату з державного бюджету", - сказав він.

Також Міністр детально зупинився на питанні фінансування та можливостях для економії бюджетних коштів, які передбачає реформа міністерств.

Олександр Саєнко наголосив: "Значну економію бюджетних коштів може дати оптимізація видатків державних органів. Сьогодні в більшості міністерств багато функцій пов'язані з обслуговуванням самих міністерств: це функції закупівель, юридичного забезпечення, автотранспортного забезпечення, бухгалтерія та інше. Загалом до 60-70% підрозділів обслуговують роботу департаментів. Це величезний ресурс для підвищення ефективності міністерств".

"Надзвичайно важливо, що ця реформа всебічно підтримується нашими європейськими партнерами," - додав він.

ДЖЕРЕЛО

Актуально? Розкажіть друзям!