Завершилась Восьма щорічна регіональна конференція з питань інституційної розбудови

28 листопада 2014 року у приміщенні Національного агентства України з питань державної служби завершилась Восьма щорічна регіональна конференція з питань інституційної розбудови. Захід було організовано за підтримки платформи № 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Метою другого дня конференції є обмін досвідом і кращими практиками модернізації державної служби в контексті європейської інтеграції.

Зі вступною промовою виступив Голова Нацдержслужби України Костянтин Ващенко, який подякував учасникам заходу за представлений досвід впровадження інструментів інституційної розбудови в країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство», що сприятиме подальшому розвитку та підвищенню ефективності використання зовнішньої допомоги ЄС. Разом з тим, Голова Нацдержслужби окреслив основні досягнення України на шляху реформування системи державного управління та наголосив, що в основу концепції розвитку державної служби покладено нове законодавство у сфері державної служби, а саме законопроект України «Про державну службу».

Під час заходу було розглянуто питання реформування державного управління в країнах-членах ЄС, а також у країнах ініціативи «Східне партнерство» (Азербайджан, Вірменія, Грузія та Молдова).

За результатами роботи пленарних сесій учасники заходу надали пропозиції щодо продовження комплексного посилення інституційної спроможності державних органів влади країн ініціативи ЄС «Східне партнерство» за допомогою інструментів Twinning і TAIEX, а також програм CIB і SIGMA та ухвалили відповідну резолюцію.

У конференції взяли участь представники Європейської Комісії та Республіки Польща, органів державної влади країн ініціативи ЄС «Східне партнерство», органів державної влади України, іноземні експерти, науковці та громадськість.

 

Довідково: щорічні конференції з питань інституційної розбудови, які були ініційовані у 2007 році Національним агентством України з питань державної служби/ Адміністративним офісом програми Twinning в Україні, стали традиційною формою професійного обговорення ключових аспектів інституційних реформ у країнах-учасницях Європейської ініціативи «Східне партнерство».

Конференція об’єднує експертів та державних службовців Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини