Посилення інституційної спроможності Мінінфраструктури України у рамках інструмента Twinning

 

 

 

28 лютого 2015 року у приміщенні Мінінфраструктури України відбулося засідання наглядової ради проекту Twinning «Інституційна підтримка Мінінфраструктури України щодо підвищення ефективності та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні». Проект впроваджується спільно з Міністерством транспорту та громадських робіт Іспанії та Міністерством транспорту, будівництва та морського господарства Польщі.

Метою проекту є підтримка Мінінфраструктури України щодо підвищення ефективності державного управління залізничним транспортом в Україні та сприяння розвитку конкурентного середовища для приватних та юридичних осіб, що діють на ринку залізничного транспорту. 

Із вітальною промовою виступили керівник проекту від Королівства Іспанія  Матільде Фернандез Бальбін та заступник молодшого керівника проекту від Республіки Польща Іренеуш Майхер. Заступник лідера проекту від Укрзалізниці Іван Ісопенко висловив подяку за надані нові можливості у використанні міжнародного досвіду щодо удосконалення залізничного транспорту та за готовність з боку європейської сторони й надалі сприяти реалізації проекту.

Учасники засідання обговорили рекомендації європейських експертів, зокрема щодо внесення змін до Закону України «Про залізничний транспорт» та методик тарифоутворення для перевезень залізничним транспортом. На зустрічі було зазначено, що протягом останнього кварталу реалізації проекту відбулися важливі зміни у розробці політики у сфері транспорту, зокрема було прийнято план заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яким передбачено розроблення, прийняття та впровадження нормативно-правових актів з метою імплементації положень ряду Директив ЄС щодо розвитку залізничних інфраструктур та стягнення платежів за використання залізничної інфраструктури та про сертифікацію безпеки.

Крім того, постійний радник проекту Хосе Саміно Наво представив учасникам заходу плани на наступний звітній період. В обговоренні також взяли участь заступник керівника проекту від Мінінфраструкрути України Микола Снітко, інші представники Мінінфраструктури України та Укрзалізниці. Від Представництва Європейського Союзу участь у заході взяла координатор проектів у сфері транспорту Світлана Дідківська.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли завідувач сектору координації Twinning Ян Якущенко та головний консультант сектору координації Twinning Лазор Христина.

 Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 

06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини