Відбулося засідання Координаційної ради у зв’язках з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)

 13 лютого 2015 року в приміщенні Міністерства економічного розвитку та торгівлі України відбулось чергове засідання Координаційної ради у зв’язках з  Організацією економічного співробітництва та розвитку, в рамках якого обговорено стан реалізації чинних проектів (програм) і напрями подальшої співпраці з Україною.

Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус у вступному слові привітав учасників засідання і наголосив на необхідності зосередити увагу на пріоритетних напрямах подальшої співпраці на дворічний період, а також імплементації рекомендацій ОЕСР, отриманих у рамках впровадження спільних проектів. Представники української сторони та ОЕСР надали коментарі щодо запланованих для обговорення питань, а також розглянули напрями подальшої діяльності й орієнтовні графіки робіт з реалізації програм і проектів ОЕСР в Україні.

Під час засідання Координаційної ради у зв’язках з ОЕСР були розглянуті такі проекти (програми): стратегія секторної конкурентоспроможності для України, 3 етап (в агробізнесі й енергетиці); створення умов для започаткування схеми гарантування кредиту для малих і середніх підприємств (МСП) в агробізнесі;  індекс політики щодо МСП: країни Східного партнерства; проведення другого огляду інвестиційної політики України та огляду щодо політики інвестування в агробізнес; сприяння екологізації діяльності малих і середніх підприємств; участь України в Антикорупційній ініціативі та розслідуванні фінансових злочинів у сфері оподаткування; проведення дослідження щодо політики та доброчесності у сфері освіти в Україні.

Заступник Генерального секретаря ОЕСР Вільям Данверс зазначив, що Генеральний секретаріат OЕСР працює над імплементацією Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та ОЕСР щодо поглиблення співробітництва (підписаного 7 жовтня 2014 року) та над конкретними заходами з допомоги Україні в пріоритетних сферах. Зокрема, ОЕСР підготовлено проект Плану заходів з реалізації Меморандуму. Вільям Данверс поінформував, що група підтримки України ЄС, зустріч з якою відбулася напередодні, також визначила пріоритети співробітництва з Урядом України в рамках Меморандуму, передусім у напрямі реалізації політики в сфері розвитку МСП.

Ухвалено, що наступне засідання Координаційної ради у зв’язках з ОЕСР відбудеться 12 червня 2015 року. 

У заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні Андреас фон Бекерат, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський, Директор Секретаріату з питань глобальних відносин ОЕСР Маркос Бонтурі, представники Євразійської програми конкурентоспроможності ОЕСР, центральних органів виконавчої влади та громадськості.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь начальник відділу управління проектами Оксана Іщук.

 Довідково: Співробітництво України з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) є одним із пріоритетних напрямів відповідно до Плану дій щодо поглиблення співробітництва між Україною та Організацією економічного співробітництва та розвитку на 2013-2016 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2013 року № 132-р, Програми діяльності Кабінету Міністрів України, Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020», затвердженої Указом Президента України від 12 січня 2015 року № 5/2015, Меморандуму взаєморозуміння між Урядом України і Організацією економічного співробітництва та розвитку щодо поглиблення співробітництва, підписаного 07 жовтня 2014 року, та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2002 року № 1371 «Про порядок участі центральних органів виконавчої влади у діяльності міжнародних організацій, членом яких є Україна» Нацдержслужба є відповідальним центральним органом виконавчої влади за виконання зобов'язань, зокрема фінансових, які випливають із членства України у вказаному Комітеті ОЕСР. У зазначеному Комітеті Нацдержслужба представляє Україну, яка має статус постійного спостерігача з 2008 року.

 

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини