Офіційне відкриття проекту Twinning для Міністерства інфраструктури України

 31 березня 2014 року у приміщенні Міністерства інфраструктури України відбулася конференція з нагоди офіційного відкриття проекту Twinning «Підтримка Міністерства інфраструктури України з питань підвищення безпеки комерційних автоперевезень».

Проект впроваджується Міністерством інфраструктури України спільно з Генеральним інспекторатом дорожнього транспорту (Республіка Польща), Федеральним офісом вантажних перевезень (Федеративна Республіка Німеччина), Федеральним інститутом досліджень автомагістралей (Федеративна Республіка Німеччина) та Державним інспекторатом дорожнього транспорту у складі Міністерства транспорту та комунікацій (Литовська Республіка). Метою проекту є підвищення безпеки комерційних перевезень автомобільним транспортом  в Україні відповідно до технічних вимог ЄС та найкращих міжнародних практик для зменшення кількості ДТП та спричинених ними смертельних випадків.

Захід відкрила керівник проекту від України, заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Оксана Рейтер, яка підкреслила важливість імплементації відповідних Директив ЄС в законодавство України з метою підвищення рівня безпеки комерційних автомобільних перевезень. Голова Нацдержслужби України Костянтин Ващенко у вітальній промові наголосив на ефективності використання інструменту Twinning, в рамках якого експерти з країн членів ЄС надають допомогу у гармонізації законодавства відповідної сфери до європейських стандартів. В свою чергу Нацдержслужба України як національний координатор інструмента Twinning сприятиме якісній імплементації проекту та надаватиме всебічну допомогу партнерам.

На додаток Голова Нацдержслужби відзначив високу активність Міністерства інфраструктури України у використанні інструмента Twinning, адже Міністерство виступає бенефіціаром вже сьомого проекту. Також учасників конференції привітала Директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України Наталія Гнидюк та Голова підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ігор Діденко.

Від Представництва ЄС в Україні учасників заходу привітав керівник третього відділу програм допомоги «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» Вальтер Треттон, який висловив готовність європейської сторони до всебічної підтримки реалізації проекту.

Молодші керівники проекту Роберт Майворн (Федеративна Республіка Німеччина) та Даріус Садаунікас (Литовська Республіка) презентували учасникам засідання огляд інституцій-партнерів проекту та окреслили внесок європейської сторони у досягнення обов’язкових результатів, передбачених контрактом. У свою чергу, постійний радник проекту Міхаль Жемєнєвскі здійснив детальний огляд досягнутих та запланованих результатів проекту.

У офіційному відкритті також взяли участь представники Посольства Федеративної Республіки Німеччина, Посольства Республіки Польща, органів державної влади України, міжнародних організацій, всеукраїнських громадських організацій, іноземні експерти, ЗМІ.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року №1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

 ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

 

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини