Впровадження європейських стандартів у сфері захисту інтелектуальної власності

9 квітня 2015 року у приміщенні Державної служби інтелектуальної власності України відбулося четверте засідання наглядової ради проекту Twinning «Посилення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні».

Проект впроваджується Державною службою інтелектуальної власності України спільно з Іспанським відомством з питань патентів та торговельних марок і Відомством з питань патентів та торговельних марок Данії. Метою проекту Twinning є зниження рівня піратства та створення сприятливих умов для покращення інвестиційного клімату в Україні відповідно до законодавства ЄС шляхом підвищення ефективності державної системи охорони і захисту прав інтелектуальної власності.

У вступній промові керівник проекту від України, Голова Державної служби інтелектуальної власності України Алла Жарінова подякувала європейській стороні за надання підтримки під час розробки проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет». У свою чергу, керівник проекту від Королівства Іспанія Крістіна Фернандез Ордас та молодший керівник проекту від Королівства Данія Келд Німан Єнсен висловили готовність сприяти подальшій реалізації проекту.

Постійний радник проекту Пабло Роденас спільно з  партнером від української сторони представив на розгляд наглядової ради квартальний звіт проекту, а також окреслив плани на наступний квартал, зокрема тематику заходів в рамках кожного з компонентів проекту. На додаток учасники заходу узгодили питання щодо проведення наступного засідання наглядової ради.

Від Представництва Європейського Союзу участь у заході взяли Перший радник, керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Хуана Мера Кабейо, керівник торгово-економічного відділу Ніколас Бердж та координатор сектору освіти, науки, інформаційного суспільства Віра Рибак.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяв завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Артем Тахтаров.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини