Відбулася робоча зустріч щодо підготовки проекту Twinning для Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

9 квітня 2015 року в Представництві Європейського Союзу в Україні відбулась робоча зустріч з метою обговорення проекту детального технічного завдання проекту Twinning Fiche для Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини  «Впровадження європейських стандартів для посилення інституційної спроможності Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у захисті прав і свобод людини».

Проект спрямовано на посилення спроможності Секретаріату шляхом удосконалення законодавства у сфері діяльності Омбудсмана, проведення структурних змін та удосконалення внутрішніх процедур Секретаріату відповідно до міжнародних стандартів.

Під час зустрічі було затверджено останній проект детального технічного завдання Twinning Fiche та обговорено подальші кроки підготовки до реалізації проекту, зокрема окреслено часові рамки оголошення тендеру про відбір партнерів з країн-членів ЄС.

У зустрічі взяли участь керівник сектору юстиції та правосуддя Представництва ЄС в Україні Андрій Співак, Керівник проекту Ради Європи «Пакет невідкладних заходів для України» Вікторія Гальпєріна, спеціаліст проекту «Захист персональної інформації та доступ до публічної інформації» Олена Родіоненко, Заступник Керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олена Смірнова, представник Уповноваженого – керівник Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Юрій Бєлоусов, представник Уповноваженого-керівник Департаменту з питань персональних даних Бем МаркіянБем , Начальник Управління міжнародного співробітництва Андріана Кульчицька та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь заступник начальника відділу управління ресурсами, діяльністю та розвитком Анастасія Терех .

 

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини