20 квітня розпочав роботу XV Міжнародний тиждень НАТО, організований Оборонним коледжем НАТО, за сприяння Школи НАТО в Оберммергау.

Захід проходить на базі Національного університету оборони Украіни імені Івана Черняховського. Метою цьогорічного Міжнародного тижня є обговорення актуальних питань у сфері міжнародноі безпеки, зокрема сучасноі та майбутньоі ролі НАТО, подальші пріоритети Альянсу. Тема нинішнього міжнародного тижня – «НАТО після Уельського саміту».

Відкрив захід начальник Національного університету оборони Украіни імені Івана Черняховського генерал-лейтенант Василь Телелим, який у вступному слові наголосив на актуальності обговорюваних питань, у тому числі поглиблення співробітнитства з Північноатлантичним Альянсом в освітній, політичній сферах на умовах європейськоі співпраці.

Високий рівень заходу засвідчує той факт, що в ньому беруть участь: міністр Національноі оборони Литовськоі республіки Юозас Олекас, заступник Міністра оборони Украіни Петро Мехед, заступник помічника Генерального секретаря НАТО з оборонноі політики і планування Джонатан Періш, начальник Оборонного коледжу НАТО Януш Боярски, представники навчальних закладів, наукових установ, украінські та міжнародні експерти. Юозас Олекас наголосив на важливості поглиблення подальшого співробітництва у сфері міжнародноі безпеки і оборони, у тому числі зокрема шляхом реалізаціі Програми Украіна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Нагадаємо, 25 грудня 2012 року відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби визначене національним координатором Програми Україна-НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС у Міжнародному тижні беруть участь начальник експертно-аналітичного відділу Іван Рощин та завідувач сектору галузевоі експертизи Катерина Ткаченко.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини