Відбулась робоча зустріч Голови Нацдержслужби Костянтина Ващенка з представниками Європейського Союзу

28 квітня 2015 року відбулась робоча зустріч Голови Нацдержслужби Костянтина Ващенка з представниками Європейського Союзу.

Метою зустрічі було обговорення питання підтримки впровадження Закону України «Про державну службу» (нова редакція) з боку Європейського Союзу та розгляд поточного стану підготовки проекту Стратегії реформування державного управління відповідно до Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020».

У вступному слові Костянтин Ващенко окреслив поточний стан реформи державної служби, зокрема звернув увагу на те, що створено цільову команду з питань реформування державного управління, до складу якої увійшли народні депутати України, представники державних органів влади, громадянського суспільства та міжнародні експерти.

Керівник Групи підтримки України при Європейській Комісії Френк Пол зазначив про важливість співпраці з Нацдержслужбою і висловив готовність підтримати реформи у сфері державного управління.

У ході робочої зустрічі учасники обговорили питання впровадження нового законодавства про державну службу, зокрема проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії, у тому числі на регіональному рівні, створення веб-порталу управління людськими ресурсами на державній службі. Також було домовлено про необхідність розроблення та реалізації Стратегії реформування державного управління.

Від Представництва Європейського Союзу в України в заході взяли участь: керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Александру Албу і керівник напрямку «Реформа державного управління» Володимир Кондрачук, які окреслили важливість співпраці у сфері реформи державного управління, в тому числі  шляхом надання інформаційної підтримки.

Експерт Програма SIGMA Юп Вролійк окреслив напрацювання експертів SIGMA щодо експертної оцінки проекту Закону України «Про державну службу» (нова редакція) та висловив готовність щодо подальшої співпраці.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів ЄС у заході взяли участь директор Центру Марина Канавець і головний консультант сектору проектів міжнародного співробітництва Інна Бєлобратова, від Нацдержслужби – директор Департаменту нормативно-правової роботи та юридичного забезпечення Андрій Заболотний, а також радник Адміністрації Президента України Іван Хілобок.

Довідково: за результатами розгляду в першому читанні 23 квітня 2015 року на пленарному засіданні Верховної Ради України проект нової редакції Закону України «Про державну службу» прийнято за основу.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини