Зустріч Голови Нацдержслужби Костянтина Ващенка з представником Європейської Комісії

11 листопада 2015 року в Нацдержслужбі відбулася зустріч Голови Нацдержслужби Костянтина Ващенка із представником сектору Інституційної розбудови, Генерального Директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення Паоло Гоззі.

Метою зустрічі було обговорення комплексної реформи і нових процедур впровадження інструмента Twinning, особливостей використання інструмента інституційної розбудови TAIEX. У тому числі встановлення подальшої поглибленої співпраці Нацдержслужби, Європейської Комісії та Представництва Європейського Союзу в Україні з метою оптимізації механізму залучення технічної допомоги у рамках інструментів інституційної розбудови в Україні.

Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко привітав учасників зустрічі та наголосив на важливості професійного розвитку державних службовців, що є невід’ємною складовою ефективного впровадження реформи державного управління та висловив зацікавленість у спільній роботі з експертами ЄС щодо реформування державної служби.

Представник сектору Інституційної розбудови, Генерального Директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення Паоло Гоззі поінформував щодо зміни підходів та спрощення процедур у використані інструментів інституційної розбудови Twinning і TAIEX.

Директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу/Адміністративного офісу програми Марина Канавець поінформувала про основні досягнення в рамках реалізації інструментів інституційної розбудови Twinning, TAIEX та програми SIGMA. Також було зазначено про оновлення законодавчої бази щодо регулювання зазначених інструментів. Разом з тим було висловлено сподівання на подальшу співпрацю з представництвом Європейського Союзу в Україні та Європейською Комісією.

У зустрічі взяли участь представники Представництва Європейського Союзу в Україні та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Довідково:  З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльності з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини