Відбулося засідання з відбору партнерів для реалізації проекту Twinning для Державної авіаційної служби України

15 грудня 2015 року у Представництві Європейського Союзу в Україні відбулося засідання з відбору проектних пропозицій від країн-членів ЄС, які виявили бажання стати партнерами Державної авіаційної служби України (далі – Державіаслужба України) у реалізації проекту Twinning «Гармонізація законодавства України в галузі сертифікації аеропортів/ аеродромів та льотної придатності України з відповідними нормами та стандартами ЄС». 

Впровадження проекту передбачає підтримку стійкого розвитку цивільної авіації в Україні та її інтеграцію в транспортну систему Європейського Союзу шляхом наближення українського законодавства у сфері авіації до норм та стандартів ЄС.

У ході зустрічі було розглянуто пропозиції щодо потенційного партнерства у рамках проекту Twinning, які були отримані від Королівства Іспанії, а також консорціуму країн у складі Австрії та Хорватії.

У засіданні взяли участь заступник Голови Місії Посольства Іспанії Яго Гіль Агвадо, Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер, представники Державіаслужби України та Представництва Європейського Союзу в Україні.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у засіданні приймала Олеся Воронюк, головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06.10.2005 № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба України є національним координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно відповідних нормативно-правових актів.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини