Голова Нацдержслужби взяв участь у засіданні Керівного комітету Спільної робочої групи Україна–НАТО з питань воєнної реформи у м. Брюссель (Королівство Бельгія)

15 грудня 2015 року у Брюсселі проходило чергове засідання Керівного комітету Спільної робочої групи Україна–НАТО з питань воєнної реформи щодо обговорення результатів впровадження Програми Україна-НАТО  з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони.

Під час свого виступу Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко презентував основні досягнення реалізації Програми у 2015 році та окреслив пріоритетні напрями її реалізації на наступний рік.

Крім того, Костянтин Ващенко акцентував увагу на прийнятті Закону України «Про державну службу», в якому визначено основні засади для побудови професійної, політично неупередженої, ефективної державної служби.

Учасники засідання констатували важливість реалізації Програми у контексті реформування державного управління та поглиблення співпраці України з Північноатлантичним альянсом.

За результатами зустрічі було схвалено звіт про реалізацію Плану заходів Програми у 2015 році та погоджено проект Плану заходів Програми на 2016 рік.

Довідково

Програма Україна–НАТО з професійного розвитку цивільного персоналу сектору безпеки і оборони була започаткована у жовтні 2005 року під час консультацій Україна–НАТО високого рівня (м. Вільнюс, Литва).

Головним завданням Програми Україна–НАТО є професійна підготовка цивільних фахівців, спроможних сприяти ефективному функціонуванню сектору безпеки і оборони та системи державного управління з метою зміцнення громадянського контролю над силовими і оборонними структурами та для підвищення їх потенціалу. Програма передбачає не лише практичну підготовку фахівців, але й конкретну фінансову допомогу з боку країн-членів Північноатлантичного альянсу.

Відповідно до рішення шостого засідання Комісії з питань партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору Національне агентство України з питань державної служби було визначене національним координатором та основним виконавцем заходів Програми Україна–НАТО.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини