Нацдержслужба та Фонд Ганса Зайделя визначили пріоритети подальшої співпраці

3 лютого 2016 року Голова Нацдержслужби Констянтин Ващенко провів робочу зустріч з керівником проекту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Даніелем Зайберлінгом та керівником Представництва Фонду в Україні Сергієм Загорним щодо подальшої співпраці у розбудові системи управління персоналом на державній службі в Україні.

Зокрема, під час зустрічі було наголошено на важливості комплексної реформи державного управління України, гарантування професійної та політично неупередженої діяльності державних службовців, інституційній стабільності та створенні умов прозорої діяльності державних органів.

Голова Нацдержслужби подякував колегам за підтримку та високо оцінив результати проведених спільних заходів, зокрема акцентувавши увагу на допомозі в організації підвищення кваліфікації керівників кадрових служб центральних органів виконавчої влади України. При цьому Костянтин Ващенко наголосив, що з ухваленням Верховною Радою нової редакції Закону України «Про державну службу» така співпраця набуває особливого значення, адже без врахування кращого європейського досвіду неможливо забезпечити повноцінне та оперативне впровадження новацій законодавства у щоденній діяльності державних органів.

З огляду на завдання щодо кардинальної перебудови системи управління персоналом на державній службі було визначено стратегічну рамку подальшої співпраці та обговорено конкретні кроки, які слід здійснити, аби забезпечити застосування європейських принципів кадрової політики на державній службі в Україні.

Участь у зустрічі взяли також директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу Марина Канавець, головний спеціаліст сектору міжнародного співробітництва і протоколу Управління стратегічного планування та інформаційно-аналітичного забезпечення Нацдержслужби Юлія Ярко та представник Представництва Фонда Ганса Зайделя в Україні Олена Максимова.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини