Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Розпочалася дводенна міжнародна науково-практична конференція «Професіоналізм, етика та цінності державної служби: досвід країн ЄС та країн ініціативи ЄС «Східне партнерство»

18 лютого 2016 року у Нацдержслужбі розпочалася дводенна міжнародна науково-практична конференція «Професіоналізм, етика та цінності державної служби: досвід країн ЄС та країн ініціативи ЄС «Східне партнерство». Захід організовано Нацдержслужбою та Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу за підтримки Робочої групи (панелі) «Реформування державного управління» платформи 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» ініціативи ЄС «Східне партнерство».

В рамках заходу відбулося обговорення актуальних питань та впровадження кращого досвіду і практик країн ЄС та країн ініціативи ЄС «Східне партнерство» щодо побудови ефективної, прозорої та відкритої державної служби відповідно до принципів належного врядування та на основі етичних норм і цінностей.

Відкриваючи конференцію, Голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко наголосив на важливості реформування державної служби та врахуванні європейських стандартів та кращого зарубіжного досвіду в контексті реформування державного управління.

Ян Томбінський, Посол Європейського Союзу в Україні, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні, відзначив надзвичайну актуальність обраної теми та наголосив, що реформа державного управління та побудова публічної, професійної, політично неупередженої, ефективної, орієнтованої на громадян державної служби, яка функціонує в інтересах держави і суспільства, є одними з пріоритетних завдань, визначених Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Дмитро Шимків, Заступник Глави Адміністрації Президента України, відзначив, що для створення цілісної державної служби є важливим законодавче визначення правил етичної поведінки державних службовців, їх знання та встановлення відповідальності за їх дотримання.

Також Дмитро Шимків наголосив, що в умовах реформування державного управління вкрай важливим є постійне підвищення рівня професійної компетентності державних службовців з питань етики та запобігання корупції, створення он-лайн ресурсів і навчальних кейсів для практичного засвоєння знань, умінь і навичок.

Міністр Кабінету Міністрів України Ганна Онищенко наголосила, що законодавче визначення не тільки орієнтирів, але й конкретних вимог до поведінки державних службовців підвищить ефективність взаємодії органів державної влади і громадянського суспільства, підвищить довіру суспільства до державної служби, сприятиме реалізації прав і свобод людини і громадянина, визначених законодавством, гарантуватиме відданість державних службовців вищим моральним принципам і державі.

Даніель Зайберлінг, Керівник проекту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії, у своєму виступі звернув увагу на важливість реформування державної служби, оновлення завдань служб персоналу та необхідність підвищення рівня їх професійної компетентності з питань управління людськими ресурсами.

Юрій Ковбасюк, Президент Національної академії державного управління при Президентові України, відзначив важливість залучення талановитої молоді на державну службу і створенні умов для їх професійного розвитку, та наголосив на ключовій ролі Національної академії у створенні цих умов, оновленні стандартів вищої освіти та навчальних програм.

В рамках панельних дискусій та роботи у секціях представники країн ЄС та країн ініціативи ЄС «Східне партнерство», органів виконавчої влади України, міжнародних та громадських організацій, вищих навчальних закладів та ЦППК мали можливість ознайомитись та обговорити новації Закону України «Про державну службу», обмінятися досвідом і кращими практиками країн ЄС та країн-учасниць ініціативи ЄС «Східне партнерство» щодо об’єктивного добору кадрів та просування по службі, стимулювання доброчесної поведінки та етичності діяльності державних службовців.

За результатами заходу буде розроблено спільний позиційний документ конференції.

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}1869{/gallery}

Підписатися на новини