Повідомлення
  • Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Триває місія експертів програми SIGMA до України з метою обговорення проектів підзаконних нормативно-правових актів до Закону України «Про державну службу»

З 15 по 18 березня 2016 року з візитом в Україні перебуває чергова місія експертів програми SIGMA.

Експертну місію організовано Нацдержслужбою за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні з метою обговорення проектів підзаконних нормативно-правових актів до Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII.

Під час другого дня заходу зі вступною промовою виступила Міністр Кабінету Міністрів України Ганна Онищенко, яка підкреслила важливість проведення зазначеної місії в контексті підготовки до впровадження Закону України «Про державну службу» та повідомила, що розглянуті проекти нормативно-правових актів будуть внесені на розгляд Уряду найближчим часом. Крім того, було зазначено, що в рамках обговорення питання проведення конкурсного відбору на посади державної служби особливої уваги потребує розгляд вимог до категорії «А» державної служби, зокрема до посади Державного секретаря Кабінету Міністрів України та його заступників, державних секретарів міністерств, що сприятиме забезпеченню безперервності прийняття політичних рішень та побудові професійної, політично неупередженої, ефективної, орієнтованої на громадян державної служби.

Впродовж другого дня експертної місії було обговорено загальні коментарі до проектів підзаконних нормативно-правових актів до Закону України «Про державну службу» щодо проведення конкурсного відбору на посади державної служби та порядку обрання представників громадських об'єднань, наукових установ та навчальних закладів до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби. Після представлення основних коментарів експертів програми учасники експертної місії перейшли до постатейного обговорення проектів SIGMA нормативно-правових актів з метою узгодження їх змістового наповнення.

У робочому засіданні взяли участь експерти програми SIGMA Анке Фрайберт, Роберт Бартольд, експерт  з Королівства Іспанія Хайме Перез Де Ла Круз, а також представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Представництва ЄС в Україні, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України, Нацдержслужби, члени Експертно-консультативної ради з питань реформування державної служби при Нацдержслужбі та інші.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу участь у заході взяли директор Марина Канавець та завідувач сектору проектів міжнародного співробітництва відділу управління проектами Інна Бєлобратова.

Довідково: програма SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management – програма підтримки вдосконалення врядування та менеджменту) – один з найпрестижніших аналітичних центрів Європейського Союзу, створений за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу. Метою започаткування даної програми стала потреба у наданні допомоги країнам Центральної та Східної Європи з модернізації їх систем державного управління. Вказана програма відіграє ключову роль у підготовці країн-кандидатів до вступу у Європейський Союз.

Допомога програми SIGMA у сфері модернізації системи державної адміністрації може надаватися шляхом:

- здійснення аналізу адміністративних структур;

- розробки та впровадження реформ адміністративної системи;

- здійснення аналізу запропонованих законопроектів та програм;

- організації навчання та обміну інформацією;

- підготовки планів технічної допомоги.

Актуально? Розкажіть друзям!

Галерея зображень

{gallery}1892{/gallery}

Підписатися на новини