Відбулася робоча зустріч щодо підготовки контракту у рамках проекту Twinning для Державної авіаційної служби України

17 березня 2016 року в приміщенні Державної авіаційної служби України (Державіаслужба України) відбулась робоча зустріч у рамках проекту Twinning для Державіаслужби України «Гармонізація законодавства України в галузі сертифікації аеропортів/ аеродромів та льотної придатності України з відповідними нормами та стандартами ЄС».

Проект спрямовано на підтримку розвитку цивільної авіації в України та її інтеграції в транспортну систему ЄС шляхом гармонізації українських правил авіації з відповідним законодавством ЄС у сфері сертифікації аеропортів/ аеродромів та льотної придатності повітряних суден, їх деталей та приладів, а також сертифікації проектних і виробничих організацій.

Метою зустрічі було обговорення стану підготовки Twinning контракту та узгодження технічних питань щодо залучення короткострокових експертів протягом імплементації проекту, а також майбутньої діяльності у рамках проекту Twinning.

У зустрічі взяли участь керівник проекту від Королівства Іспанії Євгенія Льоренс Белтран де Ередіа, постійний радник проекту Хуан Діаз Сааверда, начальник Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Сергій Коршук, завідувач сектору документаційного забезпечення департаменту льотної придатності Ольга Іванова, заступник начальника відділу сертифікації аеродромів Леся Григор’єва,  координатор проектів у сфері транспорту Представництва Європейського Союзу в Україні Світлана Дідківська та інші представники Державіаслужби України.

Від Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу у заході взяла участь головний консультант сектору координації Twinning відділу управління проектами Олеся Воронюк.

Довідково: з 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року № 1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструмента інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами. З метою належної координації інструментів Twinning, TAIEX та програми CIB було створено Адміністративний офіс програми Twinning в Україні, функції якого виконує Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Актуально? Розкажіть друзям!

Підписатися на новини